Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.229.142.91 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
142 berichten.
Jolanda Jolanda heeft geschreven op 10 juni 2021 om 06:53
Ik heb alle bezoekjes als heel prettig ervaren. Er werd door Marjoleine goed naar me geluisterd en regelmatig zijn er aanpassingen geweest omdat het leven niet altijd gaat zoals je zou willen.

Ik wil haar dan ook hartelijk danken voor haar luisterend oor en haar tips en trucs. Ik moet nog meer afvallen maar met deze basis gaat het me zeker lukken.

Het voelt zeker niet als afvallen maar een ander mindset en levensstijl die als heel prettig aanvoelt.
Ik raad het iedereen aan!!!

Nogmaals dank
Vriendelijke groet Jolanda Vogelezang
Charly Charly heeft geschreven op 3 februari 2021 om 09:18
De eerste keer bij Marjoleine op de weegschaal. Ik vermoedde al wel dat de kilo’s niet zo’n fijn beeld zouden geven, maar waar ik echt van schrok was mijn metabolische (echte) leeftijd. Die was maar liefst 13 jaar hoger dan ik in werkelijkheid ben. Dat motiveerde mij enorm om mijn gezondheid te gaan verbeteren.
Marjoleine leerde mij veel over gezonde voeding, en over producten die gezond lijken maar het niet zijn. 3 soorten suiker in ontbijtkoek! Of die lekkere twister (broodstengel) op het station. Ik dacht goed bezig te zijn omdat dat brood was, maar Marjoleine liet me zien dat daar evenveel koolhydraten in zitten als in een normale avondmaaltijd (die ik vroeger dan ook nog nam).
Ik vond het prettig dat Marjoleine een normaal eetplan bood. Dus niets met shakes of onbekende producten: gewoon normaal eten, keuzes maken en de regie over je eetgedrag houden.
Het beweegprogramma was overzichtelijk: minimaal 10.000 stappen per dag. Met de app Ommetje en een leuke podcast erbij ging dat prima, en ook in Coronatijd goed te doen.
Het resultaat: bijna 20 kilo eraf, drie kledingmaten minder, maar veel belangrijker: ik voel me weer fit en gezond. En die metabolische leeftijd? Die is nu 15 jaar onder mijn gewone leeftijd.
Safiya Safiya heeft geschreven op 20 januari 2021 om 16:00
In april 2019 ben ik gestart met het beweeg je leven programma bij Marjoleine. Ik ben altijd wel aan de zware kant geweest, maar toen ik naar Leiden ging verhuizen voor mijn studie, is het wel erg uit de hand gelopen. Als 3e jaars student, die veel dronk met de bijbehorende vette happen, woog ik op mijn zwaarst 105 kg. Dit was voor mij het moment om er iets aan te doen. In het programma en Marjoleine heb ik de handvatten en motivatie gevonden om echt iets te veranderen. Na een half jaar was ik 20 kg kwijt en zat ik een stuk beter in mijn vel. Nu bijna 2 jaar na de start van mijn traject, ga ik nog iedere 2 weken naar Marjoleine toe om te wegen. Dit is voor mij een stok achter de deur. Ik heb met behulp van Marjoleine het voor elkaar gekregen om al een jaar stabiel te blijven qua gewicht.
Ik ben nu bijna 30 kg afgevallen en ga het komende half jaar samen met Marjoleine aan de slag om de laatste overtollige kilo's kwijt te raken en daarmee de -40 kg aan te tikken. Ik sta op dit moment in de bloei van mijn leven en zit super goed in mijn vel. Dit komt mede door dit traject en daar ben ik dan ook erg dankbaar voor!
Manon Manon heeft geschreven op 17 januari 2021 om 15:25
In juli 2020 ben ik begonnen met het 'beweeg je leven' traject van Marjoleine. Met een duidelijk eetschema, tienduizenden stappen en een andere wijze van denken is het me gelukt in korte tijd de kilo's die ik al een aantal jaren wilde verliezen kwijt te raken. Marjoleine is altijd ontzettend motiverend en helpt je bij het meedenken om bepaalde aanpassingen te maken.

Marjoleine, ontzettend bedankt!!
Hein Greven Hein Greven heeft geschreven op 6 januari 2021 om 12:21
Dit was dus de methode waar ik jaren naar gezocht heb. Geen dieet, maar meer balans in bewegen, eten en drinken. Niet snel en radicaal op korte termijn, maar degelijk, logisch en houdbaar. Tien kilo armer en een nieuw patroon rijker. Geleidelijk ingevoerd, onder goede begeleiding, alle vertrouwen dat het blijvend is.
Ingeborg van der Ven Ingeborg van der Ven heeft geschreven op 26 november 2020 om 13:25
Van mei t/m november dit jaar loop ik bij Marjoleine voor het traject Beweeg je leven. "Je zult vooral veel meer energie krijgen" was een van de beloftes van Marjoleine aan het begin. Nog meer? dacht ik toen zelf. Dat leek mij niet nodig.

Maar niks was minder waar, ik zie echt een groot verschil in wat ik deed in april en wat ik nu allemaal doe. En in het gemak waarmee dit gaat. Ik ben dan ook in deze maanden ruim 12 kilo afgevallen.

De methode van Marjoleine zou ik omschrijven als "op maat", duidelijk en nuchter. Als wetenschapsjournalist heb ik aan het begin gevraagd om veel informatie en antwoorden op de vraag "Ja maar waarom moet ik het op deze manier doen?" En die antwoorden kreeg ik volop. Ik heb veel geleerd over bewegen en voeding.

Wandelen, wandelen en wandelen. Dat is wat ik ben gaan doen. En op basis van de adviezen van Marjoleine heb ik mijn eetpatroon verbeterd. Tenslotte heeft het traject ook een aantal negatieve gedachten voor mij duidelijk gemaakt die gezond leven voor mij altijd in de wegzaten. Heel fijn om daar nu afscheid van te nemen.

Ik kan iedereen een traject bij Gewichtsconsulent Leiden van Marjoleine Klapwijk van harte aanbevelen!
Nancy Nancy heeft geschreven op 21 oktober 2020 om 08:45
Eind april 2020, een maand in lockdown vanwege Corona. Ik was al te zwaar en bewoog al weinig, maar nu voelde ik me steeds minder goed in mijn lijf en kwam ik vrijwel niet meer de deur uit. Bezoek aan de huisarts, en dat was schrikken. Veel te zwaar, te hoge bloeddruk en bloedwaarden ook niet optimaal.

Er moest wat veranderen...

Via de huisarts kwam ik bij Marjoleine terecht, nu bIjna 6 maanden geleden. En wat ben ik daar blij mee. Het ging me niet om de kilo’s. Ik wilde vooral weer gezond zijn en me fitter voelen.

Na een paar weken was m’n bloeddruk gedaald en mocht ik stoppen met de medicatie. En gaandeweg verloor ik steeds meer vet en zakte ook de buikvetwaarde naar een gezonde waarde. Nu, 13 kilo vet minder, bloeddruk goed, bloedwaarden goed, fitter, lekkerder in mijn vel.

En was het zwaar? Ingewikkeld? Moeilijk?
Viel eigenlijk erg mee. Vooral het patroon om dagelijks de deur uit te gaan en te lopen was wennen. Ik kon nog geen kilometer lopen in het begin zonder pijn ergens. Maar Marjoleine zorgde voor haalbare doelen en motiveerde me enorm om vol te houden. En als de doelen niet haalbaar bleken door fysieke beperkingen, stelden we het doel bij.

En ook qua eten heb ik niet het gevoel dat ik veel moet laten. Het gaat vooral om keuzes op de goede momenten. Daarvoor gaf Marjoleine steeds weer nieuwe tips.
En het weegmoment was ook waardevol. Uit de extra informatie van de weegschaal bleek mijn vetgehalte gestaag te dalen, ook al was dat niet altijd zichtbaar in m’n gewicht op de weegschaal thuis door wisselend vochtgehalte. Door die bevestiging kregen negatieve gedachten minder kans.

Volgende week ben ik jarig en ben ik precies een half jaar verder sinds de start. Het is het mooiste verjaardagscadeau dat ik mezelf heb kunnen geven.
Maria, 49 jaar Maria, 49 jaar heeft geschreven op 27 september 2020 om 21:32
Last March, I started the program "beweeg je leven" with Marjolein.
I was doubting whether to start it or not right at that moment with the current Covid situation around. At the end, I did it, and I am really very satisfied about the results.

When I started the program, I weighed almost 68 Kg, and since then I have lost more than 12 kilos, actually 4 more than what I originally targeted to. And not only that, I feel that I have "lost" 12 years too!

Throughout my life I have followed many diets, that initially made me lose weight but soon after I recovered the lost kilos and even gained some extra. With Marjolein's program I didn't feel that I was on diet again, but that I was learning to have more control on my eating behaviour and adquiring a healthier lifestyle that can be sustained at long term.

I liked that the program didn't imply a very heavy and intensive daily workout which would not have worked for me. It is amazing the results that can be obtained just by walking!. Making 10,000 steps per day is now fully integrated in my daily routine and I enjoy my daily walk very much. Not only good for my body, also for my brain.

I feel much more energetic and fit, and as it is said in Dutch "lekkerder in mijn vel". I love having to buy a smaller size of clothes!

Thanks Marjolein!
Aranka Aranka heeft geschreven op 27 september 2020 om 16:12
Aranka, 50 jaar, 1.76 meter lang, beweeg je leven programma, vanaf 80 kilo; 7 kilo afgevallen.

Tot de overgang heb ik nooit problemen gehad om mijn gewicht onder controle te houden (72 kilo). Maar ineens mocht ik me in de overgang verheugen op niet alleen vet op de heupen, maar nu ook vetrollen op mijn buik. In 1,5 jaar tijd holde mijn gewicht omhoog.
Eerst heb ik een gesprek met mijn huisarts en een overgangsconsulente gehad, maar dat baatte niets. Ook van structureel 3x per week sporten naar 5x per week sporten en het proberen van een koolhydraatdieet baatte niet, mijn gewicht bleef stijgen skyhigh naar wat ik alleen tijdens de zwangerschappen heb gezien. Ik moest mijn garderobe gaan vervangen en voelde me lelijk (en verstopte mijn lijf). Dankzij een speurtocht van mijn man op het internet kwam ik bij Marjoleine terecht. Dat was een gouden greep.

Op sympathieke vragende wijze heeft Marjoleine mij elke twee weken gewogen en spiegelend gereageerd op mijn eetpatronen en me gestimuleerd om echt dagelijks 10.000 stappen te zetten. Eerst deed ik de stappen alleen extra naast het sporten, want wandelen is niet zo mijn ding. Na 4 weken stond eindelijk mijn vetverbranding aan en zakte mijn gewicht in 3 maanden 4-5 kilo. Maar daarna stagneerde het gewichtsverlies, mede omdat ik maar 3 a 4x per week de 10.000 stappen haalde. Bovendien werkte Coronatijd en thuiswerken niet stimulerend. Ik baalde en wilde er echt meer uit halen en heb dus het roer omgegooid. Ik sport nog maar 1x per week en loop iedere ochtend voor mijn werk 8.000-10.000 stappen. Nu zakt mijn gewicht weer. Ik had nooit gedacht dat ik met wandelen meer zou bereiken dan met sporten. Voor mij een eyeopener en ik blijf gebruik maken van Marjoleine’s hulp, omdat de gesprekken en het wegen mij helpen als stok achter de deur.
Thea Thea heeft geschreven op 6 juli 2020 om 10:11
Thea, 70 jaar, juli 2020.

Ik ben zeer tevreden over de aanpak en methode in de praktijk van gewichtsconsulent Marjoleine.
In één jaar tijd ben ik - met een tussenstop van een half jaar - 10 kg afgevallen. De methode heeft mij meer inzicht gegeven in mijn leef en voedingspatronen. Het is stimulerend om elke 2 weken aan de hand van de uitslagen jouw resultaten te bespreken.
Dit periodieke gesprek geeft veel inzicht over eetpatronen, gewichtsverlies en toename. Ongewenste eet en drinkgewoontes kunnen in overleg worden aangepast en bijgesteld. De adviezen van Marjoleine zijn hierbij zeer ondersteunend.
Verrassend vond ik de ontdekking dat je gewoon lekker kunt eten, door verantwoorde keuzes te maken. Ook met zo nu en dan maar (?) een onsje minder kom je al gauw een heel eind om de gewenste gewichtsvermindering te bereiken.
De bewustwording van een gezond en goed leefpatroon versterkt ook het zelfmanagement. Een belangrijk nevendoel voor mij in het behalen van gewichtsverlies. Je moet uiteindelijk zelf keuzes leren maken en uitvoeren. Straks ook zonder coaching en stok achter de deur.
Dat ouderen geen of weinig gewichtsverlies meer kunnen behalen gaat voor mij niet meer op.
Bovendien heb ik als het even niet lukt geleerd om niet direct bij de pakken neer te gaan zitten. Gewoon doorgaan na de dip is nu mijn motto. Door deze gedachte, en de tijd ervoor durven te nemen, lukt het mij beter om mijn gewicht op peil te houden. Vooral in periodes dat het wat moeilijker gaat. Ik laat het nu niet meer uit de hand lopen zoals in eerdere jaren.
Mede dankzij de deskundigheid, de waardevolle adviezen en de op samenwerking gerichte support van Marjoleine werkt deze methode voor mij echt goed. Dit in tegenstelling tot ander snellere methoden van gewichtsverlies.
Door mijn nieuwe leefstijl voel ik me fitter en gezonder. Naast de fysiotraining die ik 2 keer in de week doe probeer ik elke dag zo’n 10.000 stappen te lopen.
Ik kan deze methode iedereen aanbevelen die gezond wil leren leven en gewicht wil verliezen.

Marjoleine, bedankt.
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.