Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.20.240 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
151 berichten.
Esther Bakker Esther Bakker schreef op 10 november 2023 om 09:19
Via het Lumc ben ik doorgestuurd omdat zwanger worden en blijven niet vanzelfsprekend was voor mij. Bij mijn eerste contact met Marjoleine wist ik dat ik op de juiste plek zat. Marjoleine bood mij een luisterend oor en een plan van aanpak werd opgesteld. Haar positiviteit werkt aanstekelijk, en ook omdat je echt merkt dat je er in dit traject niet alleen voor staat.
Het basismenu is op maat gemaakt en makkelijk vol te houden. Ik zou voor iedereen willen wensen die in hetzelfde traject zit, bij Marjoleine terecht te komen en zo de regie weer in eigen handen te nemen.

Mijn kinderwens is kort na de start bij beweeg je leven in vervulling gegaan momenteel 34 weken zwanger.

Ik kan met recht zeggen dat de coaching hieraan heeft bijgedragen!

Nogmaals Dank!
Willow Willow schreef op 25 september 2023 om 15:39
I was referred to Marjoleine from the LUMC after I had been struggling with weight gain and a loss of my menstrual cycle.

She quickly identified my problem areas and helped me with a diet plan that is sustainable.

Since starting the program I lost 10kgs and have dramatic increase in my energy levels. In the beginning I had no energy and barely managed 10 minutes of walking and now I am not only can I manage a whole day on my feet but I am also able to sustain myself throughout the day while still losing weight without a crash diet.
Anouk Anouk schreef op 22 juni 2023 om 17:08
Het LUMC adviseerde mij met mijn leefstijl aan de gang te gaan ivm een onvervulde kinderwens en via hen kwam ik bij Marjoleine terecht.

Ik kan oprecht zeggen dat zij mijn leven heeft veranderd. Los van de fysieke verandering qua gewichtsafname is mijn relatie met eten eindelijk normaal geworden. Na behandeling voor een binge eating disorder en altijd de gezellige dikkere geweest te zijn begrijp ik nu hoe “normale mensen” het dus doen.

Marjoleine beschikt over veel wetenschappelijke kennis over voedsel, het lichaam en de psyche. Door een eetdagboek bij te houden heb ik leren luisteren naar mijn lichaam en patronen herkend die ik normaal met voedsel zou oplossen waar ik nu anders op reageer. Door middel van de dagelijkse 10.000 stappen (koop aub een Fitbit) is mijn spiermassa gelijk gebleven, liefde voor de natuur en mijn mentale gezondheid erop vooruit gegaan.

Ik ben zo blij met mijn gezonde lichaam en de kennis die ik heb opgedaan. Niet alleen om de kans om zwanger te worden te verhogen, maar om de rest van mijn leven van deze gezondheid te profiteren. Het gaat niet om diëten, we weten allemaal wat goed is en wat niet, maar nu ben ik er achter dat “Bourgondisch leven” een keuze is die uit de hand was gelopen. Ik heb balans gevonden.

Ten slotte ben ik in een jaar van ups en downs 14 kg afgevallen en momenteel 20 weken zwanger van een meisje
Ilse, 17 jaar Ilse, 17 jaar schreef op 17 april 2023 om 18:18
Een half jaar geleden besloot ik de stap te zetten om naar Marjoleine toe te gaan. Na zelf verschillende pogingen te hebben gedaan om af te vallen, die allemaal mislukten, wilde ik er nu echt iets aan gaan doen.
Ik heb de begeleiding van Marjoleine als heel fijn ervaren. Ze begeleidt op een positieve manier, waarbij de focus meer ligt op dingen aanpassen en bewustere keuzes maken, dan het verbannen van voedingsmiddelen uit je dieet en het benoemen van dingen die fout of slecht zijn. Ik vond het ook fijn dat ze veel aandacht besteedde aan mijn gedrag en gedachten rondom eten en bewegen en hoe deze invloed hadden op mijn gewicht.
Het menu en het bewegen waren in eerste instantie wennen, maar toch lukte het goed om dit in te passen in mijn dagelijkse leven.
Een half jaar later voelt het basismenu en het bewegen nog steeds goed en vertrouwt. Ik ben heel blij dat ik aan dit programma begonnen ben en ik ben ook heel tevreden over het resultaat (14,5 kilo afgevallen en een gezondere leefstijl en relatie met eten) dat ik dankzij de fijne begeleiding van Marjoleine behaald heb.
Wendy Buysse Wendy Buysse schreef op 16 januari 2023 om 09:23
Het plan was om in drie maanden 10 kg af te vallen maar vooral om mijn visceraal vet naar beneden te krijgen. En dat laatste is zeker gelukt. Ook viel ik 18 kg af zonder dat ik het idee had dat ik echt streng aan het diëten was.
Het bewegen vond ik heerlijk en het basismenu niet moeilijk om te volgen. Wat voor mij werkte was de focus op gezond bewegen, op wat ik wel mag eten in plaats van niet, meer bewust omgaan met eten en bewegen en inzicht in mijn gedachten en de positieve coaching door Marjoleine. In die drie maanden heb ik mijn gedrag hierdoor veranderd.
Nu drie maanden later is bewegen en het basismenu nog steeds gewoon. Ik voel mij hier goed bij. Dat en de positieve reacties uit mijn omgeving, helpen om niet terug te vallen in mijn oude gedrag.
Monica Monica schreef op 22 maart 2022 om 19:03
In oktober kwam ik bij Marjoleine. Doel 3 tot 5 kg afvallen.uiteindelijk is het met relatief weinig moeite bijna 10 kg geworden. Ik voel me superfit en gezond. Bovendien: die 10 kg is allemaal vet massa. Mijn spiermassa is toegenomen. Mensen om me heen zeggen: wat zie je er goed uit! Zonder dat ze meteen weten waarom :-). Ik vind het eetpatroon duidelijk en goed te doen, het bewegen soms lastig maar heel vaak ook fijn en leuk. Als je eraan went om het in te passen in je dagelijkse dingen is het goed te doen. De hulp van Marjoleine is ten eerste een ideale stok achter de deur, maar ze heeft me ook heel veel tips gegeven voor alternatieven in mijn eetpatroon. Zoals geroosterde zonnebloem pitten en pompoen pitten in plaats van cruesli. Eenvoudig en veel lekkerder. Nu zo houden, maar daar heb ik alle vertrouwen in.
Stella Stella schreef op 21 februari 2022 om 17:53
Het was niet een gigantisch overgewicht wat me naar Marjoleine bracht, maar het feit dat ik gewichtsverlies niet vast kon houden. Het lukte me altijd wel om een tijdje een dieet te volgen en streng voor mezelf te zijn, maar na een jaar was ik minstens weer terug bij af. Met hulp van Marjoleine heb ik een aantal minder gezonde gewoontes om weten te buigen naar een gezonder eet-en leefpatroon.
In het begin was het dagelijkse wandelen echt een opgave, nu gaat het als vanzelf. Ook het wijntje uit gewoonte mis ik niet meer.
Ik volg niet echt een dieet, maar maak bewuster mijn keuzes, dankzij de informatie en fijne handvatten die Marjoleine me bood. Voel me goed en ben vol vertrouwen dat deze gewoontes nu zo ingesleten zijn dat het gewichtsverlies nu wel blijvend zal zijn.
Dank en vriendelijke groet. Stella
Judith Judith schreef op 20 januari 2022 om 20:26
Via het LUMC bij Marjoleine terecht gekomen, ivm onze kinderwens. Vanuit het ziekenhuis werd geadviseerd binnen 6 maanden minimaal 5 kilo af te vallen, dit werden er ruim 20 kilo dankzij de hulp van Marjoleine.

Het is een verandering in je levensstijl en geen dieet met shakes of pillen. Hierdoor kan je nog gewoon eten, maar met enkele aanpassingen.
Marjoleine geeft goede tips, kijkt bij haar advies goed naar jouw persoonlijke situatie en legt ook uit wat de achterliggende onderzoeken en informatie is.

Ondertussen een stuk lichter en zwanger van ons eerst kindje, erg blij met de hulp van Marjoleine, nogmaals bedankt!
Angela Angela schreef op 5 oktober 2021 om 14:36
In juni 2020 ben ik begonnen met het ‘beweeg je leven’ traject bij Marjoleine. Geen dieet, maar een levensstijl die goed en levenslang is vol te houden en ook weer is op te pikken, ook als je even weer terug mocht vallen in oud gedrag. Bewegen deed ik al veel, maar een eetstijladvies was meer dan welkom. Mij is het door dat inzicht gelukt om in een half jaar tijd 10 % van mijn gewicht te verliezen. De terugkerende afspraken bij Marjoleine hielpen daarbij, als stok achter de deur en omdat zij altijd wel een oplossing en handvat biedt. Dank Marjoleine!
Jolanda Jolanda schreef op 10 juni 2021 om 06:53
Ik heb alle bezoekjes als heel prettig ervaren. Er werd door Marjoleine goed naar me geluisterd en regelmatig zijn er aanpassingen geweest omdat het leven niet altijd gaat zoals je zou willen.

Ik wil haar dan ook hartelijk danken voor haar luisterend oor en haar tips en trucs. Ik moet nog meer afvallen maar met deze basis gaat het me zeker lukken.

Het voelt zeker niet als afvallen maar een ander mindset en levensstijl die als heel prettig aanvoelt.
Ik raad het iedereen aan!!!

Nogmaals dank
Vriendelijke groet Jolanda Vogelezang
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.