Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.204.227.117 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
132 berichten.
Marleen Marleen uit Roelofarendsveen schreef op 18 februari 2013 om 22:01:
Een druk leven, veel werken, stress, weinig bewegen, onregelmatig en ongezond eten… Het zijn allemaal ingrediënten om dik te worden.

Ik was niet ‘te’ dik, maar was in de loop der jaren wel een paar kilo aangekomen. Ik voelde me ongezond en zat daardoor ook niet lekker in mijn vel. Ik wilde voorkomen dat ik het punt zou bereiken dat ik wel ‘te’ dik zou zijn. Tijd om actie te ondernemen dus…

Ik was op zoek naar iemand die mijn drukke, onregelmatige, ongezonde leven weer een beetje structuur kon geven. Mijn hoofddoel was niet afvallen. Het doel was een gezond leven en door gezond te leven kilo’s kwijt te raken, zonder gekken diëten.

Na een speurtocht op internet ben ik uiteindelijk bij Marjoleine terecht gekomen. Na het eerste gesprek bleek direct dat het programma van Marjoleine bij mij paste. Gezond leven, gezond en regelmatig eten, zonder honger te hebben en ook nog kunnen genieten van eten.

De stappenteller, die Marjoleine in haar programma gebruikt, werkt zeer motiverend. In het begin redde ik net aan 1.000 stappen per dag. Het doel is om 10.000 stappen te halen. 9.000 stappen meer… Hoe ga ik dat, in mijn drukke bestaan, halen?
Met de adviezen van Marjoleine ging het steeds beter. Ik kreeg ritme in mijn leven en leerde ondanks alle drukte en het onregelmatige leven meer te bewegen en gezond te eten. En misschien nog wel belangrijker ik leerde onder verschillende omstandigheden ook gezond te blijven eten.

Nu, aan het einde van het programma, haal ik met gemak 12.000 stappen per dag. Ik ben 7 kilo afgevallen en het doel is meer dan behaald. Ik voel me goed, zit lekker in mijn vel, geniet van het leven en op een goede en gezonde manier van eten!

@Marjoleine: Bedankt!!!
Bianca Bianca uit Leiderdorp schreef op 30 januari 2013 om 20:15:
'Beweeg je leven', dat is inmiddels mijn levensmotto geworden. Gewicht verliezen, in het begin dacht ik nog, hoe ga ik nou gewicht verliezen; ik sport al zoveel en wat eet ik nou eigenlijk? Samen met Marjoleine heb ik naar mijn eetpatroon gekeken. Dat eetpatroon hebben wij aangepast en ik ben anders gaan bewegen. Intensief sporten levert namelijk niet altijd het gewenste resultaat op.
Bewustzijn van hetgeen ik eet, regelmatig bewegen (wandelen) samen met de goede, professionele en enthousiaste begeleiding van Marjoleine hebben mij gebracht waar ik nu sta: vele kilo's lichter en een stuk zelfverzekerder! Doordat ik mezelf een reeel doel heb gesteld en met de juiste begeleiding van Marjoleine is het totaal geen opgave geweest, maar is het juist een uitdaging geworden die heel goed vol te houden is! Marjoleine, nogmaals bedankt voor je positieve bijdrage!!
Gineke Gineke uit Katwijk schreef op 6 november 2012 om 15:04:
Vanwege een enthausiaste collega die het beweeg je leven traject had gevolgd bij Marjoleine ben ik uiteindelijk zelf ook overstag gegaan. Ik had inmiddels al een aantal keer succesvol gewicht verloren maar was deze kilo's ook op wonderbaarlijke wijze steeds weer bijgekomen.
Vanaf februari heb ik het programma gevolgd. Zeer fanatiek ben ik gestart, aangemoedigd door de stappenteller. Ik deed echt mijn best om iedere dag mijn doel te bereiken. Bijna een verslaving. En ik merkte ook dat veel mensen om mij heen hierdoor aangemoedigd werden om gezellig met me mee te wandelen.
Het basis menu dat we samen hadden opgesteld was voor mij echt heel goed vol te houden. Ik heb op een andere manier naar eten leren kijken en ook hiermee om leren gaan. Honger heb ik niet gehad, natuurlijk blijf ik wel gevoelig om af en toe toch 'gezellig' mee te doen bij verjaardagen met taart enzo. Maar hier is gelukkig ook ruimte voor.
De bezoeken aan Marjoleine heb ik als zeer prettig ervaren. Wat een lief mens is het eigenlijk. De wekelijkse mails op vrijdag waren voor mij echt een goede reminder om op het juiste pad te blijven. En ook de tips en recepten waren voor mij erg handig om zo toch een beetje creatief in de keuken te blijven.
Vanmiddag ga ik voor de eindweging, Ik ben veel kilo's armer maar een lifestyle rijker!
Ik ben echt verschrikkelijk blij dat ik het beweeg je leven programma heb gedaan en kan het iedereen aanraden!
Claire Claire uit Leiden schreef op 18 augustus 2012 om 19:48:
Na twee kinderen te hebben gekregen, waren in de loop van de tijd de nodige kilo's erbij gekomen waar ik graag vanaf wilde! Ik besloot dat ik daar nu serieus wat aan wilde gaan doen! De website van beweeg je leven sprak me gelijk aan! Met name de persoonlijke begeleiding die je bij het afvalproces zou krijgen, leek me een goede motivatie om het ook echt vol te kunnen houden! Ik heb nog even getwijfeld of een dergelijk traject zou passen in mijn drukke gezins-en werkleven, maar ik besloot dat ik mijn gewicht ook prioriteit moest gaan geven! En wat ben ik blij dat ik dat ook gedaan heb!  
Het programma is prima vol te houden! Ik vond het een prettig idee dat ik niet met punten of calorieën tellen aan de slag moest, maar dat mij "gewoon" een gezond eetpatroon werd aangeleerd. Een gezond eetpatroon waarbij ik bijvoorbeeld niet voor mezelf anders hoefde te koken dan voor mijn gezin. Een eetpatroon waarbij ook op voldoende momenten ruimte was voor een extraatje, waardoor het goed vol te houden  was. Daarnaast was er veel aandacht voor bewegen, ook voor beweging die in je eigen dagelijkse patroon is in te passen. Daarbij is er veel aandacht voor voldoende wandelen, nooit geweten dat dit daadwerkelijk zoveel goeds doet!
 De begeleiding die ik in dit hele proces van Marjoleine heb gekregen, heb ik als erg prettig ervaren. Deskundig, betrokken, flexibel, motiverend maar niet veroordelend zijn de woorden die op haar van toepassing zijn. Ze heeft scherp inzicht in jouw specifieke omstandigheden en weet daar heel  goed bij aan te sluiten. De weegmomenten waren voor mij  een goede stimulans om mijn aandacht bij het programma te houden. En bovenal, het heeft ook het gewenste resultaat gehad. Nu 15 kilo lichter, wat een verademing! Inmiddels in de fase om dit gewichtsverlies vast te houden en dat blijft een uitdaging, maar ik ben blij dat ik door Marjoleine heel goed weet hoe ik dat moet doen. Kortom, ik kan het traject meer dan aanbevelen als je serieus met je gewicht aan de slag wil gaan! 
Claire Claire uit Leiden schreef op 18 augustus 2012 om 18:40:
Na twee kinderen te hebben gekregen, waren er in de loop van de tijd de nodige kilo's erbij gekomen waar ik graag vanaf wilde! Ik besloot dat ik daar nu serieus wat aan wilde gaan doen! De website van beweeg je leven sprak me gelijk aan! Met name de persoonlijke begeleiding die je bij het afvalproces zou krijgen, leek me een goede motivatie om het ook echt vol te kunnen houden! Ik heb nog even getwijfeld of een dergelijk traject zou passen in mijn drukke gezins-en werkleven, maar ik besloot dat ik mijn gewicht ook prioriteit moest gaan geven! En wat ben ik blij dat ik dat ook gedaan heb! Inmiddels verlost van 15 kilo, wat voelt dat fijn! Het programma is prima vol te houden! Ik vond het EEG prettig dat ik niet met punten of calorieën tellen aan de slag moest, maar dat mij een "gewoon" een gezond eetpatroon is aangeleerd. Een eetpatroon waardoor ik niet afwijkend hoefde te eten van wat mijn gezin at
Madeleine den Hertog Madeleine den Hertog uit Oegstgeest schreef op 15 augustus 2012 om 20:02:
In januari 2012 ben ik samen met mijn dochter gestart met het Beweeg je leven traject bij Marjoleine. De in juli geplande trouwdag van onze dochter was voor allebei een prima motivatie om kilo’s kwijt te willen raken.
Ik wilde onder geen beding met dit gewicht op de foto en als dikke moeke de geschiedenis in gaan.

Van een kennis had ik al van de stappenteller gehoord en van de nuchtere kijk op lijnen van Marjoleine, dat sprak me gelijk aan!
Ik ben ook geen moment teleurgesteld in de methode en begeleiding van Marjoleine, integendeel!

Ik noem het geen dieet wat ik gevolgd heb, want dat is het niet, het is een op maat gemaakt voedingsadvies. Het was een verademing om weer te weten wat ‘normaal’ is, dat gaf me weer zelfvertrouwen in wat ik kon en mocht eten.
De goede uitleg over de keuzes die ik kon maken was voor mij de beste motivatie. Het snappen waaróm ik beter bepaalde dingen wel of niet kon eten, maakten dat ik met plezier keuzes maakte. Ik wist waar ik mee bezig was!
Het was ook fijn dat zij al wist wat de beste en lekkerste slankproducten zijn, dat hoefde ik niet meer zelf uit te vinden, en het maakte het boodschappen doen een stuk makkelijker.

Ik heb geen honger hoeven lijden, soms kwam ik niet eens aan alle tussendoortjes toe. En als ik toch merkte dat ik liep te zoeken naar ‘iets’ was er altijd de bak kwark die ik hartig of zoet kon maken en me weer tevreden stelde.

Voor mij was het waardevol om te ontdekken welke smoesjes ik onbewust bedacht om iets te ‘mogen’ eten. Die werden ontmaskerd!
En ik werd me bewust van de sluipcalorieën die ik toch nog binnen kreeg door verkeerde keuzes bij het boodschappen doen.

Wat ook heel belangrijk is: ik leerde de waarde van wandelen en bewegen kennen!
Ik vond het altijd tijdverspilling en iets wat ik zou doen als ik echt tijd over zou hebben. Marjoleine heeft goed uitgelegd wat er allemaal met je lijf gebeurd tijdens het wandelen en hoe waardevol en efficiënt het is! Door het wandelen is mijn conditie verbetert, zijn mijn spieren sterker geworden, en heb ik ook aanzienlijk minder pijn van mijn fibromyalgie. De stappenmethode is dus prima geschikt voor fibro patiënten omdat je heel goed kunt doseren. Je hoeft niet 10.000 stappen aan 1 stuk te doen, maar een paar keer een kort stukje werkt ook.

De hele methode heeft me veel meer gebracht dan 15 kilo gewicht verliezen.
Het heeft mijn hele kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert doordat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Ik heb geleerd doelen te stellen en ze te halen. Mijn conditie is nu normaal en ik ben er zo blij mee dat ik met meer gemak en veel minder pijn kan bewegen.
Vaak wordt er nu gezegd: knap dat je zo veel bent afgevallen, en dan zeg ik: het is niet knap, het ging vanzelf, want zo voelt het echt!

Inmiddels is de trouwdag achter de rug. Mijn dochter was een stralende bruid die er prachtig uitzag. En ik kijk met trots en groot plezier naar alle foto’s . Wat ben ik blij met het resultaat!

Omdat het geen dieet is maar meer een leefstijlverandering ben ik ervan overtuigd dat dit een blijvend resultaat is, dat ik makkelijk vast kan houden.

En o ja, doordat er andere keuzes met boodschappen doen en eten koken gemaakt werden is mijn echtgenoot ook 10 kilo afgevallen :)
Sjanie Habers Sjanie Habers uit Lisse schreef op 7 augustus 2012 om 12:25:
7 augustus 2012
In mei 2011 hoorde ik dat ik eind september geopereerd zou worden. De arts liet merken dat het de operatie zou vergemakkelijken als ik wat af zou vallen. Alhoewel ik iets te zwaar was, had ik niet echt de behoefte om af te vallen. Ik voelde me prima, at gezond en bewoog genoeg.
Toch wilde ik zo goed mogelijk voorbereid op de operatie zijn. Van de arts kreeg ik het nummer van Marjolein. Na het eerste gesprek met haar had ik zo mijn twijfels. Ik hoefde niet veel aan mijn eetpatroon te veranderen, het waren kleine veranderingen die ze voorstelde. Bewegen deed ik ook al veel, maar de stappenteller motiveerde wel om het elke dag te doen.
En wat bleek: in 4 maanden tijd viel ik 10 kilo af en was ik op mijn streefgewicht. Na de operatie, ben ik iets aangekomen, maar inmiddels ben ik weer op gewicht en vast van plan om op dit gewicht te blijven. Ik denk dat het met de begeleiding van Marjolein en wat doorzetting van jezelf voor iedereen mogelijk is om op een beter gewicht te komen. Ik kan deze "beweeg je leven"cursus van harte aanbevelen.
Sjanie Lisse
Esther Oudshoorn-Roessen Esther Oudshoorn-Roessen uit Roelofarendsveen schreef op 25 juli 2012 om 14:57:
Ook ik heb met succes het programma "Beweeg je leven" gevolgd bij Marjoleine. Ben mijn hele leven al aan het jojo-en en de laatste jaren lukte het me helemaal niet meer om af te vallen. Dankzij de fantastische begeleiding van Marjoleine en de manier waarop ze me op een positieve manier wist te stimuleren, werd het uiteindelijk nog leuk ook. De stappenteller zet aan tot steeds meer lopen en ook de maandelijkse groepwandeling heb ik als heel positief ervaren. Nu een half jaar verder ben ik 20kg lichter en supertrots op mezelf. Met de info die ik heb gekregen weet ik zeker dat ik nooit meer aan ga komen. Ik kan het echt iedereen aanraden, die definitief van overtollige kilootjes af wil. Marjoleine nogmaal BEDANKT!
Gery Rijsdam Gery Rijsdam uit Oegstgeest schreef op 12 juli 2012 om 11:44:
Hallo,
Ook ik ben net klaar, om af te vallen in een half jaar.
Toen ik voor de eerste keer bij Marjoleine kwam, dacht ik, "die stappenteller heb ik niet nodig en extra lopen, echt niet".
Ik had een broertje dood aan lopen. En, lopen doe ik de hele dag al. De stappenteller werd gelijk omgedaan, en dan kom je er achter dat je NIET genoeg beweegt/loopt op een dag.
Door weer en wind, gladheid en kou, ben ik stoer gaan lopen en verslavend dat het is!!! Heerlijk om te lopen, echt! Zoek een loopmaatje en het word nog leuker en gezelliger. Het werd een sport om zo veel mogelijk stappen te hebben op mijn stappenteller. Mijn record is 27.250 stappen. Ik loop nu nog elke avond, na het eten zeker een uur. Daar naast uiteraard het dieet dat voor geschreven is door Marjoleine. Van zelf gaat dat niet en het blijft moeilijk om alle lekkere dingen te weer staan. Maar zoals Marjoleine zegt, keuze's maken. Nu kies je voor dit en laat je dat staan. Met 12 weken had ik er 10kg af. Het ging makkelijker dan ik dacht, zolang je maar netjes aan je dieet houd.
Ik heb geen echte honger gehad en als ik toch nog trek had, nam ik een lekkere schaal optimel yoghurt of kwark. Het moeilijkste vind ik nu in deze periode. Geen controle meer en de verleiding is groot om weer iets te snoepen. Zodra ik een feestje of weekend heb gehad, pak ik gelijk het "dieet" weer op, of te wel, wat ik gewend was om het afgelopen jaar te eten. Het eten wegen doe ik nog steeds en eet ik toch iets meer, dan heb ik er last van. Je maag gaat er naar staan naar wat je mag. En daar heb je echt genoeg aan. Ik zou zeggen, zet hem op, dit lukt iedereen.
Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, met 13,5kg lichter kan ik nu weer een hele leuke bikini aan!! Groetjes van, Gery Rijsdam, Oegstgeest.
Margreet v.d. Berg Margreet v.d. Berg uit 's-Gravenzande schreef op 23 juni 2012 om 15:54:
Door een arts van het LUMC werd ik attent gemaakt op 'Beweeg je leven'.Ik zag er niet zo veel heil in want ik had al zoveel pogingen gedaan om af te vallen. Zelfs de diëtiste van ons dorp had de moed opgegeven en zei dat ik wel goed at maar onvoldoende bewoog. Ik kreeg een visitekaartje mee en de raad in ieder geval eens een oriëntatiegesprek aan te gaan.
Ach, wat kan ik er mee verliezen dacht ik en nam contact op met Marjoleine.
Een afspraak volgde en het hele idee van 'Beweeg je leven' sprak mij uiteindelijk enorm aan en ook met Marjoleine klikte het onmiddellijk.Vooral de map met overzichten van als je dit eet, kun je in plaats daarvan ook dàt eten.
Vorige week heb ik het de 6-maanden afgesloten, met een onderbreking van 3 maanden wegens een behandeling in het ziekenhuis.
En…heb bijna mijn streefgewicht gehaald en voldoende houvast om zo verder te gaan!
Wat is Marjoleine een positief mens, in alles ziet ze het goede. Als je eens een beetje teleurgesteld bent over je gewicht of het loopt allemaal niet zo lekker, dan ziet zij toch weer iets wat wél meevalt. Of zegt, en met de nieuwe weegschaal is dat precies vast te stellen: ja maar kijk eens naar dat vet: het zijn wel 6 pakjes boter die je kwijt bent hoor! Moet je je voorstellen….
En de mailtjes met de tips en recepten, wat heb ik daar veel aan.
Dan zou ik bijna nog de stappenteller vergeten, bijna het belangrijkste instrument voor mij. Het maakt zichtbaar hoeveel ik beweeg en of ik de lat nog iets hoger kan leggen. Als ik voor mij niet voldoende stappen heb gemaakt, ga ik alsnog 's avonds een straatje om.
Bedankt Marjoleine, het is waar wat de arts zei: Hoe ze het doet weet ik niet, maar díe krijgt iedereen aan het afvallen!
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.