Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.111.121 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
149 berichten.
Hilde Hilde uit Leiden schreef op 29 december 2013 om 18:38
Eind december 2012 ben ik met het programma begonnen en wat nooit eerder was gelukt, lukte nu wel. Al snel gingen de kilo's eraf en in juni had ik mijn streefgewicht bereikt. Ik weet nu dat je een vast omlijnd plan nodig hebt om je leef- en eetstijl te veranderen. Met alleen het voornemen om af te vallen kom je er niet, omdat je dan meestal minder gaat eten/snoepen, zonder je leefstijl aan te passen. En daar gaat het nu juist om. Met Marjoleine samen heb ik geleerd wat mijn patronen en valkuilen zijn in het eten en zij heeft mij geleerd daarin verandering te brengen. Een op maat advies dus. Marjoleine is positief ingesteld en heel erg aardig. Dat helpt ook enorm. En de tweede pijler van haar werkwijze is nog belangrijker: lopen! In plaats van op de fiets naar mijn werk ging ik nu lopen en meer wandeltochten maken. Dat ben ik blijven doen. Ik voel me er opgewekter en rustiger bij. Ik geloof niet in diëten en daar is bij Marjoleine dus ook geen sprake van. Haar principe is even simpel als effectief: anders eten, passend bij je eigen stijl, en lopen. Heel veel dank!
Marja van Leeuwen Marja van Leeuwen uit Sassenheim schreef op 20 juni 2013 om 14:51
Ik was mijn leven lang al bezig met lijnen. En ik dacht dat ik dat best goed kon: ik kon in een korte tijd héél veel afvallen…. Maar als ik dan “klaar was” dan ging ik weer eten als voorheen en kwam ik in een mum van tijd alles weer aan (met rente!).
Natuurlijk wist ik dat het niet de juiste manier van afvallen was. Het was – wat eten betreft – alles of niets. Ik heb in al die jaren nooit geleerd om mijn eet- en beweegpartoon daadwerkelijk te veranderen. Trouwens, ik moest er niet aan denken om dat voor de rest van mijn leven te moeten doen. In mijn beleving kon light en gezond eten per definitie niet lekker zijn en bewegen is wel leuk maar niet teveel.
Via een vriendin kwam ik bij Marjoleine terecht. Dat is nu 13 maanden geleden. Marjoleine wist me vanaf het begin te motiveren om na te denken over mijn eetgedrag: wàt eet ik, hoeveel en vooral waarom. En niet op een vervelende manier; nee juist haar deskundigheid en enthousiasme stimuleerde mij enorm om door te gaan en om m’n verstand te gaan gebruiken.
Het heeft mij veranderd. In tegenstelling tot wat ik vroeger dacht, kan gezond eten ook heel lekker zijn. Ik moest leren wat je met je eten kan doen, hoe je het bereidt enz. Daarnaast ben ik gaan bewegen volgens het 10.000 stappenplan. En wonder boven wonder ben ik het hartstikke leuk gaan vinden. “Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd” zou ik bijna zeggen. En ik heb ook best dagen dat ik geen 10.000 stappen doe hoor; ik ga er niet al te krampachtig mee om. Maar het is een onderdeel van mijn leven geworden.
Door serieus het programma van “Beweeg je leven” te volgen ben ik in die 13 maanden tijd 45 kilo afgevallen! Van kledingmaat 56/58 naar 42/44. Ik voel me fit en ik ben hier echt supertrots op. Ik heb flink mijn best gedaan en soms best even een terugslag gehad. Maar ik heb dat nooit meer uit de hand laten lopen zoals ik voorheen wel deed. Voorheen dacht ik: “Nou, deze week is toch al verpest, ik begin volgende week misschien wel weer… “, maar nu herpakte ik me vaak de volgende dag alweer en ik weet ook voor het eerst zéker dat ik dit eet- en beweegpartoon vol ga houden.
Ik ben heel blij dat ik bij Marjoleine terecht ben gekomen. Ze heeft altijd antwoord op je vragen, ze stimuleert je bij moeite en twijfel, en dat alles altijd op een positieve manier. Ik kan het van harte aanbevelen!
Lisette Lisette uit Lisserbroek schreef op 4 mei 2013 om 18:32
Altijd was ik in mijn hoofd bezig met eten en afvallen. Ik had geen overgewicht, maar wilde wel graag een paar kilo kwijt. Ik schommelde erg met mijn gewicht: ik had een kledingkast vol met kleding in allerlei maten! Tot voor mij in september de maat vol was. Op internet kwam ik de site van Marjoleine tegen. Na deze goed doorgespit te hebben, kwam ik tot de vraag of het nu wel een geschikt programma voor mij zou zijn: hoe kan ik dat wandelen inpassen in m’n leven naast m’n drukke baan en Masteropleiding? Toch heb ik een afspraak gemaakt en opeens zijn die zes maanden voorbij! Marjoleine heeft me overtuigd en ik ben bijna 10 kilo afgevallen. Met wat kleine aanpassingen in mijn eet- en beweegpatroon ga ik nu het goede resultaat doorzetten!
Lisette
Corine Tuin Corine Tuin uit Leiden schreef op 22 april 2013 om 15:23
Een halfjaar lang bezig met afvallen vond ik vooraf een afschrikwekkend idee. Het halfjaar is echter omgevlogen, en de kilo’s zijn eraf gevlogen. Het menu was prima vol te houden: ik had nooit honger, mocht lekkere dingen eten en in het weekend zelfs iets extra’s. De combinatie van gezond eten met veel beweging is super. Dat wandelen zo’n impact kan hebben!
Ik wilde graag op een gezonde manier afvallen en dat is gelukt: bijna 17 kilo in een half jaar!
Joke Tuistra - de Laaf Joke Tuistra - de Laaf uit Leiden schreef op 11 april 2013 om 13:05
Precies 3 maanden onder begeleiding van Marjoleine en wat gaat het goed. In december ging bij mij de knop om. Door veel stress op werk, zeer drukke baan (minstens 40 uur per week), een baan op de verkeerde plek, lange reistijd - voeding om niet goed voor jezelf te zorgen. Elke dag kwam ik uitgeput uit werk en dan moe op de bank. Vond dat ik dan ook wel een wijntje had verdiend……
In juni vorig jaar de eerste stap gezet door een andere functie te kiezen – fijn dat dit kon. T/m oktober een dubbele baan gehad – maar uitzicht op een functie die bij mij paste. In december een preventieve (medische) scan gedaan – was heel confronterend en het advies was drastisch mijn leven te veranderen. Maar ja hoe doe je dat. Ik vertelde mijn verhaal aan mijn pedicure en die had een goed adres. Marjoleine – de reddende engel. Ik twijfelde geen moment en dezelfde dag nog gebeld voor een intake. Wat ben ik daar blij mee geweest. 11 januari ben ik begonnen. Was zelf al stiekem begonnen maar ondanks dat ik dacht dat ik goed bezig was kwam ik tot de conclusie dat ik toch veel gewoontes slimmer kon aanpakken. Afgesproken om te beginnen met 8.000 stappen per dag en bijhouden van het eetpatroon. En dat is een trigger….. De 8.000 stappen werden er al snel minstens 10.000 en het eetpatroon is zo goed vol te houden – het was zo makkelijk. Daarnaast het zwemmen weer opgepakt. 2-3 keer per week heerlijk zwemmen. Vooral het trimzwemmen is zo lekker.
Ik doe nu alles lopend. Lopend naar Marjoleine – lopend naar het zwembad – lopend naar het stadhuis. Tijdens mijn lunchpauze een rondje en s ’avonds nog even lekker uitwaaien. Valt me trouwens op hoe weinig er neerslag is. Niets doe ik meer met de auto of de fiets. Het lopen is zo verslavend, leuk ook om met de runkeeper op de telefoon de tochten bij te houden.
1 x per maand doe ik de 10.000 stappentocht. Ook ontzettend leuk, vooral ook de contacten die je daar op doet. Tijdens een van de tochten iemand uit de buurt ontmoet met wie ik nu ook regelmatig wandel. Deed ik vorig jaar niets nu heb ik afgelopen zaterdag 31 km gewandeld. Wie had dat ooit gedacht en wat voel ik me goed en fit – het is ongelofelijk en voor mij nu een “way of life”.
Bewegen en sporten is voor mij echt prioriteit en zelfs met een drukke baan echt goed te combineren. De kilo’s vliegen er af. Ben sinds de intake al 14 kg afgevallen en mijn BMI is 23…. En nog 3 maanden te gaan – waar gaat dit eindigen…… Marjoleine alvast ontzettend bedankt, zonder jou was het zeker niet gelukt!
Annemieke Annemieke uit Leiden schreef op 2 april 2013 om 21:12
Na mijn zwangerschap raakte ik die laatste kilos maar niet kwijt. De combinatie van een full-time job en een gezin zorgde voor veel onregelmatigheid en uiteindelijk slechte eetgewoontes in de vorm van snelle en dus vaak ongezonde maaltijden. Na mate mijn kindje ouder werd en met de pot mee moest gaan eten begon ik mij toch een beetje zorgen te maken. Ik wou niet alleen afvallen maar ook een gezond en bewust eetpatroon doorvoeren binnen mijn gezin. Je bent immers een voorbeeld voor je kinderen en wat zij van jongs af aan leren blijft. Voor mij was dit de duw die ik nodig had om hulp te zoeken om niet alleen (blijvend) af te vallen maar ook om mijn ongezonde voedingspatroon door te breken.
Ondanks dat ik niet veel hoefde af te vallen lukte het mij op een of ander manier niet om die laatste kilos kwijt te raken en eerlijk gezegd had ik hier al last van voordat ik zwanger werd. Met de begeleiding van Marjoleine ben ik in 6 maanden tijd 6 kilo afgevallen. Het klinkt niet veel maar het waren nou net deze kilo’s die er voor hebben gezorgd dat ik, letterlijk en figuurlijk, beter in mijn vel ben gaan zitten. Maar belangrijker nog, Maroleine heeft mij daarnaast geholpen anders te denken over eten en bewegen. Zij heeft mij bewust gemaakt van mijn voedingskeuzes en structuur in mijn voeding weten aan te brengen ook in mijn hectische leven! Ik hoef mij ook niet meer schuldig te voelen dat ik misschien het verkeerde voorbeeld geef aan mijn zoontje want door Marjoleine heb ik een gezonde voedingspatroon aangemeten.
@ Marjoleine: ontzettend bedankt! Zonder de geweldige begeleiding was het mij nooit gelukt mijn voedingspatroon aan te pakken en die laatste oh zo irritante kilo’s kwijt te raken.
Willemieke Willemieke schreef op 25 februari 2013 om 16:32
Ik ben via een collega bij Marjoleine gekomen omdat de knop om was dat er iets moest gebeuren. Tijdens deze maanden veel steun aan haar gehad. Ze had goede tips. Het programma is goed vol te houden ondanks feestdagen. De mails zijn goede ondersteuningen die ik ook nog regelmatig terug lees. Na 6 maanden ruim 10 kilo afgevallen!
Marleen Marleen uit Roelofarendsveen schreef op 18 februari 2013 om 22:01
Een druk leven, veel werken, stress, weinig bewegen, onregelmatig en ongezond eten… Het zijn allemaal ingrediënten om dik te worden.

Ik was niet ‘te’ dik, maar was in de loop der jaren wel een paar kilo aangekomen. Ik voelde me ongezond en zat daardoor ook niet lekker in mijn vel. Ik wilde voorkomen dat ik het punt zou bereiken dat ik wel ‘te’ dik zou zijn. Tijd om actie te ondernemen dus…

Ik was op zoek naar iemand die mijn drukke, onregelmatige, ongezonde leven weer een beetje structuur kon geven. Mijn hoofddoel was niet afvallen. Het doel was een gezond leven en door gezond te leven kilo’s kwijt te raken, zonder gekken diëten.

Na een speurtocht op internet ben ik uiteindelijk bij Marjoleine terecht gekomen. Na het eerste gesprek bleek direct dat het programma van Marjoleine bij mij paste. Gezond leven, gezond en regelmatig eten, zonder honger te hebben en ook nog kunnen genieten van eten.

De stappenteller, die Marjoleine in haar programma gebruikt, werkt zeer motiverend. In het begin redde ik net aan 1.000 stappen per dag. Het doel is om 10.000 stappen te halen. 9.000 stappen meer… Hoe ga ik dat, in mijn drukke bestaan, halen?
Met de adviezen van Marjoleine ging het steeds beter. Ik kreeg ritme in mijn leven en leerde ondanks alle drukte en het onregelmatige leven meer te bewegen en gezond te eten. En misschien nog wel belangrijker ik leerde onder verschillende omstandigheden ook gezond te blijven eten.

Nu, aan het einde van het programma, haal ik met gemak 12.000 stappen per dag. Ik ben 7 kilo afgevallen en het doel is meer dan behaald. Ik voel me goed, zit lekker in mijn vel, geniet van het leven en op een goede en gezonde manier van eten!

@Marjoleine: Bedankt!!!
Bianca Bianca uit Leiderdorp schreef op 30 januari 2013 om 20:15
'Beweeg je leven', dat is inmiddels mijn levensmotto geworden. Gewicht verliezen, in het begin dacht ik nog, hoe ga ik nou gewicht verliezen; ik sport al zoveel en wat eet ik nou eigenlijk? Samen met Marjoleine heb ik naar mijn eetpatroon gekeken. Dat eetpatroon hebben wij aangepast en ik ben anders gaan bewegen. Intensief sporten levert namelijk niet altijd het gewenste resultaat op.
Bewustzijn van hetgeen ik eet, regelmatig bewegen (wandelen) samen met de goede, professionele en enthousiaste begeleiding van Marjoleine hebben mij gebracht waar ik nu sta: vele kilo's lichter en een stuk zelfverzekerder! Doordat ik mezelf een reeel doel heb gesteld en met de juiste begeleiding van Marjoleine is het totaal geen opgave geweest, maar is het juist een uitdaging geworden die heel goed vol te houden is! Marjoleine, nogmaals bedankt voor je positieve bijdrage!!
Gineke Gineke uit Katwijk schreef op 6 november 2012 om 15:04
Vanwege een enthausiaste collega die het beweeg je leven traject had gevolgd bij Marjoleine ben ik uiteindelijk zelf ook overstag gegaan. Ik had inmiddels al een aantal keer succesvol gewicht verloren maar was deze kilo's ook op wonderbaarlijke wijze steeds weer bijgekomen.
Vanaf februari heb ik het programma gevolgd. Zeer fanatiek ben ik gestart, aangemoedigd door de stappenteller. Ik deed echt mijn best om iedere dag mijn doel te bereiken. Bijna een verslaving. En ik merkte ook dat veel mensen om mij heen hierdoor aangemoedigd werden om gezellig met me mee te wandelen.
Het basis menu dat we samen hadden opgesteld was voor mij echt heel goed vol te houden. Ik heb op een andere manier naar eten leren kijken en ook hiermee om leren gaan. Honger heb ik niet gehad, natuurlijk blijf ik wel gevoelig om af en toe toch 'gezellig' mee te doen bij verjaardagen met taart enzo. Maar hier is gelukkig ook ruimte voor.
De bezoeken aan Marjoleine heb ik als zeer prettig ervaren. Wat een lief mens is het eigenlijk. De wekelijkse mails op vrijdag waren voor mij echt een goede reminder om op het juiste pad te blijven. En ook de tips en recepten waren voor mij erg handig om zo toch een beetje creatief in de keuken te blijven.
Vanmiddag ga ik voor de eindweging, Ik ben veel kilo's armer maar een lifestyle rijker!
Ik ben echt verschrikkelijk blij dat ik het beweeg je leven programma heb gedaan en kan het iedereen aanraden!
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.