Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.160.19.155 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
133 berichten.
Margreet v.d. Berg Margreet v.d. Berg uit 's-Gravenzande schreef op 23 juni 2012 om 15:54:
Door een arts van het LUMC werd ik attent gemaakt op 'Beweeg je leven'.Ik zag er niet zo veel heil in want ik had al zoveel pogingen gedaan om af te vallen. Zelfs de diëtiste van ons dorp had de moed opgegeven en zei dat ik wel goed at maar onvoldoende bewoog. Ik kreeg een visitekaartje mee en de raad in ieder geval eens een oriëntatiegesprek aan te gaan.
Ach, wat kan ik er mee verliezen dacht ik en nam contact op met Marjoleine.
Een afspraak volgde en het hele idee van 'Beweeg je leven' sprak mij uiteindelijk enorm aan en ook met Marjoleine klikte het onmiddellijk.Vooral de map met overzichten van als je dit eet, kun je in plaats daarvan ook dàt eten.
Vorige week heb ik het de 6-maanden afgesloten, met een onderbreking van 3 maanden wegens een behandeling in het ziekenhuis.
En…heb bijna mijn streefgewicht gehaald en voldoende houvast om zo verder te gaan!
Wat is Marjoleine een positief mens, in alles ziet ze het goede. Als je eens een beetje teleurgesteld bent over je gewicht of het loopt allemaal niet zo lekker, dan ziet zij toch weer iets wat wél meevalt. Of zegt, en met de nieuwe weegschaal is dat precies vast te stellen: ja maar kijk eens naar dat vet: het zijn wel 6 pakjes boter die je kwijt bent hoor! Moet je je voorstellen….
En de mailtjes met de tips en recepten, wat heb ik daar veel aan.
Dan zou ik bijna nog de stappenteller vergeten, bijna het belangrijkste instrument voor mij. Het maakt zichtbaar hoeveel ik beweeg en of ik de lat nog iets hoger kan leggen. Als ik voor mij niet voldoende stappen heb gemaakt, ga ik alsnog 's avonds een straatje om.
Bedankt Marjoleine, het is waar wat de arts zei: Hoe ze het doet weet ik niet, maar díe krijgt iedereen aan het afvallen!
Francis Francis uit Roelofarendsveen schreef op 20 juni 2012 om 13:58:
De 6 maanden zitten er op! vandaag de laatste afspraak gehad en met dubbele gevoelens weer naar huis...(aan de ene kant blij dat het allemaal gelukt is en aan de andere kant erg jammer want je heb in de tijd toch een band gekregen) eerst nog een 10.000 stappen wandeling gemaakt en nog even terug gedacht aan het half jaar dat ik door Marjoleine begeleid werd.

Via via kwam ik bij haar terecht en daar ben ik zo blij om! Ik ging van het ene crash dieet over op het andere en een echt gezonde levensstijl had ik niet, ik wist niet meer wat normaal was en mijn lichaam was helemaal van slag. ik jojo-de als een gek en was totaal uit balans.

Marjoleine heeft me geholpen een gezonde levensstijl aan te leren, ik durf weer 'gewoon' te eten, eet meer als voorheen en ben ook nog eens 7 kilo afgevallen!

Ook de stappenteller is een stukje van mij geworden, ik ga nergens heen zonder en het is elke dag weer een sport er zoveel mogelijk te maken.

Ik heb de afgelopen tijd heel veel geleerd, en echt veel moeite heeft het me niet gekost. Je leert keuze's te maken en ben je bewuster van wat je eet, verder is er ook ruimte voor lekkere dingen en je bent dan niet gelijk weer een kilo zwaarder de dag er na...

Mijn moeder is inmiddels ook begonnen, ik raad het echt iedereen aan!

heel veel succes allemaal, groeten Francis
Renate Renate uit Nieuw-Vennep schreef op 2 mei 2012 om 21:03:
Iets meer als 2 jaar geleden kregen we een telefoontje uit het ziekenhuis in Leiden met de mededeling dat verdere behandeling voor ons niet mogelijk was! Na 10 jaar medische molen en een prachtige dochter rijker had ik dit niet aan zien komen. Ik vond altijd dat we heel verstandig bezig waren geweest en had nooit verwacht dat het ziekenhuis deze beslissing voor ons zou nemen.
Het feit dat ik het voor mijn gevoel niet goed kon afsluiten, want ik had me helemaal ingesteld op nog een laatste poging, zorgde ervoor dat mijn wereld volledig instortte. Dit vond ik echt niet eerlijk!
Maar toch nog een laatste gesprek met de gynaecoloog, verschillende gesprekken met Marjoleine en zelfs een second-opinion in de Vu in Amsterdam, doen mij beseffen dat het echt voorbij is… Ik moet gaan accepteren dat we ook gelukkig kunnen worden met z’n 3tjes en dat kost heel veel moeite.
In het laatste gesprek met Marjoleine zegt ze nog dat als ik ooit eens zou willen gaan lijnen, ik haar weet te vinden. Op dat moment is lijnen wel het laatste waar mijn hoofd naar staat, dus die opmerking leg ik snel naast me neer.
Na een inktzwarte periode van heel veel verdriet komt toch langzaam het besef dat mijn leven niet voorbij is! Het begint langzaam tot me door te dringen dat ik verder moet, al is het maar voor mijn man en dochter. En gelijk komt het idee van het lijnen weer naar boven. Ik eet mijn verdriet weg en de kilo’s vliegen er aan. Maar toch twijfel ik nog een paar maanden voordat ik contact op neem met Marjoleine. En dan twijfel ik zelfs nog: Kan ik het wel aan om te gaan lijnen, is dan helemaal alle gezelligheid verdwenen, ben ik er wel al aan toe…
Maar Marjoleine weet me te overtuigen om een keer langs te komen en de knop gaat om! Ik wil die stomme kilo’s kwijt, ik wil af van het eten zonder ooit genoeg te hebben en vooral… Ik wil weer lekker in mijn vel zitten. Mijn streven was dat ik voor mijn 40e verjaardag een groot feest wilde geven en dan wil ik (sinds hele lange tijd) een jurk aan!
En wonder boven wonder: het gaat super! Het lijnen gaat me goed af, ik weet wat ik fout deed en de kilo’s verdwijnen. En heel bijzonder was het om te merken dat mijn conditie beter werd en door alle complimentjes zat ik ook steeds lekkerder in mijn vel.
Dan komt de laatste afspraak met Marjoleine in zicht. Ik ben dan inmiddels ruim 16 kilo afgevallen en het voelt of ik weer leef! Rond dezelfde periode is er ook iets heel raars: ik ben over tijd! Maar mijn lichaam heeft wel vaker rare geintjes uitgehaald, dus dat probeer ik weer snel uit mijn hoofd te zetten. Maar na 1 ½ week is het nog steeds raar en wil ik weten waar ik aan toe ben. En tot mijn (en nog veel meer mensen`s) grote verbazing heb ik een POSITIEVE test in mijn handen.
Jullie begrijpen dat mijn laatste afspraak met Marjoleine net even anders liep als verwacht. Wat was dit raar en bijzonder. Inmiddels ben ik ruim 35 weken zwanger, ik ben met verlof, de nieuwe baby-kamer is klaar en ons wondertje is meer dan welkom. Maar wie mij dit 2 jaar geleden had vertelt, die had ik echt volkomen gek verklaard. Zo zie je maar… het leven kan soms rare sprongen maken.
Renate, Nieuw-Vennep
O ja, in november hebben we een groot feest gevierd,en ik had een jurk aan (al was daar wel al een beginnend buikje in te zien) en ik ben nu nog “maar” 10 kilo aangekomen. Ik verheug me er al op om straks weer lekker te gaan lopen, maar dan natuurlijk met de kinderwagen.
Carla van Huffel Carla van Huffel uit Leiden schreef op 12 april 2012 om 14:50:
Na een ongeval in 2009, waardoor ik noodgedwongen maanden op de bank moest doorbrengen, ben ik flink wat kilo's aangekomen.Zelf had ik al verschillende (verkeerde) pogingen ondernomen om de kilo's er af te krijgen, echter zonder resultaat. Eind 2011 was ik het "zat" en ben toen gaan surfen op het internet en kwam de site van Marjoleine tegen.
Haar programma sprak mij erg aan, maar ook de geschreven stukjes in haar gastenboek.
Snel een afspraak gemaakt voor intake en begin november 2011 gestart.
Marjoleine en ik hadden meteen een klik en haar begeleiding is fantastisch. Altijd heldere uitleg, leuke tips en trucs en zij weet je echt te motiveren.
Goede voeding en veel bewegen is de sleutel naar succes bij afvallen.
Door de voedings- en beweegadviezen van Marjoleine vliegen de kilo's er af en je voelt je geweldig.
Bijkomend groot voordeel is, dat je tijdens het volgen van het door Marjoleine uitgestippelde plan geen honger hebt. Je eet normaal en gezond. Mijn streefgewicht heb ik inmiddels allang bereikt en ik weet het zonder moeite vast te houden door de goede adviezen van Marjoleine. Wat mij betreft is "beweeg je leven" een aanrader voor iedereen met een wens kilo's kwijt te raken en gezonder te leven!
dientje wiersma dientje wiersma uit leiden schreef op 8 maart 2012 om 15:42:
Jarenlang probeerde ik af te vallen. Er kwamen door de jaren heen alleen maar kilo’s bij.
Totdat het wijzertje van de weegschaal gevaarlijk dicht bij de 90 kwam. En daarmee kwam gelukkig ook de innerlijke overtuiging: “Je kan het niet alleen, je hebt hulp nodig!”
Dat was de eerste, grote en belangrijke stap van de tienduizenden die volgden:)
De vriendelijke, niet afwijzende, maar wel heldere en consequente begeleiding van Marjoleine waren een grote steun om gewoontepatronen en verkeerde aannames omtrent eten en bewegen te veranderen.
Ik hoopte in het traject van een half jaar ruim tien kilo af te vallen en besloot er tijd en energie in te steken om dat te bereiken. Het werd ruim twintig kilo die ik afviel.
Hoewel ik van nature helemaal geen wandelaar ben en altijd alles op de fiets en met de auto deed, bleek dat een heel aantal van de te behalen stappen gewoon functioneel in te passen waren in het dagelijkse leven: ik ging lopen naar de supermarkt, het station en als ik bij iemand op bezoek ging binnen een straal van 4 kilometer. De rest van de stappen sprokkelde ik er met een wandeling bij.
Wel ging ik merken dat wandelen leuk is en dat je je er mentaal goed bij voelt en dat het minder tijd kost dan je denkt.
Inmiddels is de laatste afspraak van dit halfjaarlijkse traject geweest.
De weegschaal gaf 64 kilo aan en ik ga vol vertrouwen de toekomst tegemoet dat dit een nieuw leefpatroon is dat een leven lang mee kan !
Desiree van Leeuwen Desiree van Leeuwen uit Voorschoten schreef op 14 januari 2012 om 09:08:
Na enkele manieren gedaan te hebben om af te vallen en dit zo te kunnen behouden, ben ik bij Marjoleine terecht gekomen. Het concept waarin ik me helemaal in kon vinden, anders eten en meer bewegen. Zelf de controle kunnen hebben, maar onder een stimulans, en niet onder het wel of niet mogen eten van lekkers. Het zou te mooi zijn als dit zou lukken, en zie daar, binnen een half jaar 10 kg lichter. En ook vakantie gehouden. Het kan dus, lekker leven en ondertussen met minder kilo´s. Inmiddels ben ik twee maanden verder, en als ik even een kilootje kwijt wil, pas ik even twee weken mijn eet- en beweegpatroon aan. Het klinkt gemakkelijk, maar zo ervaar ik het ook. En mijn gevoel, ben een stuk zelfverzekerder, ik hoef geen ongemakkelijke plekken meer te verbergen. Marjoleine, bedankt!
Joke Dokter Joke Dokter uit Katwijk schreef op 6 januari 2012 om 19:24:
Katwijk, januari 2012.

Via de specialist in het LUMC ben ik in contact gekomen met Marjoleine en haar programma, afvallen en bewegen.
Wij hadden vanaf de eerste afspraak al een goede band met elkaar en dat is na 10 maanden nog zo.
Ik ben de laatste jaren met verschillende diëten bij deskundigen zoals diëtisten bezig geweest met een wisselend succes van 10 kg eraf en weer 12 erbij, dat is bij iedereen wel bekend als het JOJO-effect.
Vanaf het begin hebben we een ander eetpatroon en veel bewegen afgesproken, dat was bij de andere diëten nooit gebeurd.
Ben vanaf de eerste afspraak al begonnen met afvallen, daarnaast regelmatig bewegen, wandelen, fietsen, zwemmen.
Allebei, Marjoleine en ik hadden er veel lol in om iedere keer het gewicht wat de weegschaal aangaf minder te zien worden, ook mijn persoonlijke leven is er heel anders geworden, ik heb meer lef en zie er ook beter uit.
Na een kleine 10 maanden geeft de weegschaal 23 kg minder aan, verder mag ik nu binnenkort geopereerd worden.
Ik heb hierna nog verschillende afspraken staan, waarin Marjoleine mij verder met gesprekken e.d. nog een paar maanden begeleid.
Ik ben heel erg blij dat wij elkaar ontmoet hebben en dat het eindresultaat zo goed is.

Marjoleine heel erg bedankt.
Saskia Saskia schreef op 30 december 2011 om 09:19:
Vanaf maart 2011 heb ik ruim een half jaar lang het programma bij Marjoleine gevolgd. Ik wilde zelf graag afvallen, maar ook omdat ik graag zwanger wilde worden, en het niet duidelijk was waarom het niet lukte, móesten er kilo's af. In het begin dacht ik: 'waar begin ik aan' en 'wat moeilijk zal dat zijn'. Dat viel achteraf allemaal reuze mee, en ik heb meer (of eigenlijk minder!) dan mijn streefgewicht behaald! Het doel was ruim 10 kilo, en ik ben nu bijna 20 kilo afgevallen. En het grote doel is bereikt! Als alles goed gaat komen er weer een aantal kilo's aan omdat ik, na 4,5 jaar medische molen, nu zwanger ben van ons eerste kindje!

De begeleiding was super, het programma heel duidelijk en de consulten erg gezellig ;)
Frans Frans uit Leiden schreef op 12 december 2011 om 07:03:
Hallo, ik ben Frans. Afgelopen maanden (sinds mei 2011) heb ik het programma Beweeg je leven gevolgd. Eerlijk gezegd zag ik er nogal tegen op maar door de steun van Marjoleine is het allemaal goed gekomen. Gedurende de 6 maanden ben ik ruim 10 kilo afgevallen! Het programma werkt erg inspirerend en alhoewel het natuurlijk niet vanzelf is gegaan ben ik zeer tevreden. De schema's en de tips en trucs die je gedurende de periode ontvangt helpen je goed verder na de 6 maanden (ook belangrijk!). Ik kan iedereen dit programma aanraden.
Marloes Marloes uit Leiden schreef op 8 augustus 2011 om 12:12:
Na de vorige zomervakantie klopte ik bij Marjoleine aan omdat ik flink wilde afvallen. Na duizenden pogingen zou ik er deze keer echt voor gaan, want ik wilde dolgraag zwanger worden en ik had gelezen dat overgewicht in de weg zat bij een gezonde zwangerschap (als die sowieso al van de grond zou komen).
Marjoleine was een en al begrip en we gingen ervoor! Door Marjoleine's nuchterheid en enthousiasme was het lang niet zo'n verzoeking als ik had verwacht en werd vooral de stappenteller mn trouwe bondgenoot.

In week 4 van het programma was ik al 6 kilo afgevallen - en zwanger! Marjoleine heeft me een groot deel van de zwangerschap begeleid en ervoor gezorgd dat ik aan het eind van mn zwangerschap maar 10 kilo zwaarder was dan voor ik begon bij Marjoleine- en nog steeds fit (ik heb de dag voor mijn bevalling 1,5 km gezwommen :))

Ons zoontje Stijn is inmiddels een vrolijke baby van twee maanden en ik heb alweer een afspraak staan bij Marjoleine om een tweede traject te beginnen - dit maal om de zwangerschapskilo's er af te krijgen - en er af te houden!
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.