Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.111.121 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
149 berichten.
Claire Claire uit Leiden schreef op 18 augustus 2012 om 19:48
Na twee kinderen te hebben gekregen, waren in de loop van de tijd de nodige kilo's erbij gekomen waar ik graag vanaf wilde! Ik besloot dat ik daar nu serieus wat aan wilde gaan doen! De website van beweeg je leven sprak me gelijk aan! Met name de persoonlijke begeleiding die je bij het afvalproces zou krijgen, leek me een goede motivatie om het ook echt vol te kunnen houden! Ik heb nog even getwijfeld of een dergelijk traject zou passen in mijn drukke gezins-en werkleven, maar ik besloot dat ik mijn gewicht ook prioriteit moest gaan geven! En wat ben ik blij dat ik dat ook gedaan heb!  
Het programma is prima vol te houden! Ik vond het een prettig idee dat ik niet met punten of calorieën tellen aan de slag moest, maar dat mij "gewoon" een gezond eetpatroon werd aangeleerd. Een gezond eetpatroon waarbij ik bijvoorbeeld niet voor mezelf anders hoefde te koken dan voor mijn gezin. Een eetpatroon waarbij ook op voldoende momenten ruimte was voor een extraatje, waardoor het goed vol te houden  was. Daarnaast was er veel aandacht voor bewegen, ook voor beweging die in je eigen dagelijkse patroon is in te passen. Daarbij is er veel aandacht voor voldoende wandelen, nooit geweten dat dit daadwerkelijk zoveel goeds doet!
 De begeleiding die ik in dit hele proces van Marjoleine heb gekregen, heb ik als erg prettig ervaren. Deskundig, betrokken, flexibel, motiverend maar niet veroordelend zijn de woorden die op haar van toepassing zijn. Ze heeft scherp inzicht in jouw specifieke omstandigheden en weet daar heel  goed bij aan te sluiten. De weegmomenten waren voor mij  een goede stimulans om mijn aandacht bij het programma te houden. En bovenal, het heeft ook het gewenste resultaat gehad. Nu 15 kilo lichter, wat een verademing! Inmiddels in de fase om dit gewichtsverlies vast te houden en dat blijft een uitdaging, maar ik ben blij dat ik door Marjoleine heel goed weet hoe ik dat moet doen. Kortom, ik kan het traject meer dan aanbevelen als je serieus met je gewicht aan de slag wil gaan! 
Claire Claire uit Leiden schreef op 18 augustus 2012 om 18:40
Na twee kinderen te hebben gekregen, waren er in de loop van de tijd de nodige kilo's erbij gekomen waar ik graag vanaf wilde! Ik besloot dat ik daar nu serieus wat aan wilde gaan doen! De website van beweeg je leven sprak me gelijk aan! Met name de persoonlijke begeleiding die je bij het afvalproces zou krijgen, leek me een goede motivatie om het ook echt vol te kunnen houden! Ik heb nog even getwijfeld of een dergelijk traject zou passen in mijn drukke gezins-en werkleven, maar ik besloot dat ik mijn gewicht ook prioriteit moest gaan geven! En wat ben ik blij dat ik dat ook gedaan heb! Inmiddels verlost van 15 kilo, wat voelt dat fijn! Het programma is prima vol te houden! Ik vond het EEG prettig dat ik niet met punten of calorieën tellen aan de slag moest, maar dat mij een "gewoon" een gezond eetpatroon is aangeleerd. Een eetpatroon waardoor ik niet afwijkend hoefde te eten van wat mijn gezin at
Madeleine den Hertog Madeleine den Hertog uit Oegstgeest schreef op 15 augustus 2012 om 20:02
In januari 2012 ben ik samen met mijn dochter gestart met het Beweeg je leven traject bij Marjoleine. De in juli geplande trouwdag van onze dochter was voor allebei een prima motivatie om kilo’s kwijt te willen raken.
Ik wilde onder geen beding met dit gewicht op de foto en als dikke moeke de geschiedenis in gaan.

Van een kennis had ik al van de stappenteller gehoord en van de nuchtere kijk op lijnen van Marjoleine, dat sprak me gelijk aan!
Ik ben ook geen moment teleurgesteld in de methode en begeleiding van Marjoleine, integendeel!

Ik noem het geen dieet wat ik gevolgd heb, want dat is het niet, het is een op maat gemaakt voedingsadvies. Het was een verademing om weer te weten wat ‘normaal’ is, dat gaf me weer zelfvertrouwen in wat ik kon en mocht eten.
De goede uitleg over de keuzes die ik kon maken was voor mij de beste motivatie. Het snappen waaróm ik beter bepaalde dingen wel of niet kon eten, maakten dat ik met plezier keuzes maakte. Ik wist waar ik mee bezig was!
Het was ook fijn dat zij al wist wat de beste en lekkerste slankproducten zijn, dat hoefde ik niet meer zelf uit te vinden, en het maakte het boodschappen doen een stuk makkelijker.

Ik heb geen honger hoeven lijden, soms kwam ik niet eens aan alle tussendoortjes toe. En als ik toch merkte dat ik liep te zoeken naar ‘iets’ was er altijd de bak kwark die ik hartig of zoet kon maken en me weer tevreden stelde.

Voor mij was het waardevol om te ontdekken welke smoesjes ik onbewust bedacht om iets te ‘mogen’ eten. Die werden ontmaskerd!
En ik werd me bewust van de sluipcalorieën die ik toch nog binnen kreeg door verkeerde keuzes bij het boodschappen doen.

Wat ook heel belangrijk is: ik leerde de waarde van wandelen en bewegen kennen!
Ik vond het altijd tijdverspilling en iets wat ik zou doen als ik echt tijd over zou hebben. Marjoleine heeft goed uitgelegd wat er allemaal met je lijf gebeurd tijdens het wandelen en hoe waardevol en efficiënt het is! Door het wandelen is mijn conditie verbetert, zijn mijn spieren sterker geworden, en heb ik ook aanzienlijk minder pijn van mijn fibromyalgie. De stappenmethode is dus prima geschikt voor fibro patiënten omdat je heel goed kunt doseren. Je hoeft niet 10.000 stappen aan 1 stuk te doen, maar een paar keer een kort stukje werkt ook.

De hele methode heeft me veel meer gebracht dan 15 kilo gewicht verliezen.
Het heeft mijn hele kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert doordat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Ik heb geleerd doelen te stellen en ze te halen. Mijn conditie is nu normaal en ik ben er zo blij mee dat ik met meer gemak en veel minder pijn kan bewegen.
Vaak wordt er nu gezegd: knap dat je zo veel bent afgevallen, en dan zeg ik: het is niet knap, het ging vanzelf, want zo voelt het echt!

Inmiddels is de trouwdag achter de rug. Mijn dochter was een stralende bruid die er prachtig uitzag. En ik kijk met trots en groot plezier naar alle foto’s . Wat ben ik blij met het resultaat!

Omdat het geen dieet is maar meer een leefstijlverandering ben ik ervan overtuigd dat dit een blijvend resultaat is, dat ik makkelijk vast kan houden.

En o ja, doordat er andere keuzes met boodschappen doen en eten koken gemaakt werden is mijn echtgenoot ook 10 kilo afgevallen :)
Sjanie Habers Sjanie Habers uit Lisse schreef op 7 augustus 2012 om 12:25
7 augustus 2012
In mei 2011 hoorde ik dat ik eind september geopereerd zou worden. De arts liet merken dat het de operatie zou vergemakkelijken als ik wat af zou vallen. Alhoewel ik iets te zwaar was, had ik niet echt de behoefte om af te vallen. Ik voelde me prima, at gezond en bewoog genoeg.
Toch wilde ik zo goed mogelijk voorbereid op de operatie zijn. Van de arts kreeg ik het nummer van Marjolein. Na het eerste gesprek met haar had ik zo mijn twijfels. Ik hoefde niet veel aan mijn eetpatroon te veranderen, het waren kleine veranderingen die ze voorstelde. Bewegen deed ik ook al veel, maar de stappenteller motiveerde wel om het elke dag te doen.
En wat bleek: in 4 maanden tijd viel ik 10 kilo af en was ik op mijn streefgewicht. Na de operatie, ben ik iets aangekomen, maar inmiddels ben ik weer op gewicht en vast van plan om op dit gewicht te blijven. Ik denk dat het met de begeleiding van Marjolein en wat doorzetting van jezelf voor iedereen mogelijk is om op een beter gewicht te komen. Ik kan deze "beweeg je leven"cursus van harte aanbevelen.
Sjanie Lisse
Esther Oudshoorn-Roessen Esther Oudshoorn-Roessen uit Roelofarendsveen schreef op 25 juli 2012 om 14:57
Ook ik heb met succes het programma "Beweeg je leven" gevolgd bij Marjoleine. Ben mijn hele leven al aan het jojo-en en de laatste jaren lukte het me helemaal niet meer om af te vallen. Dankzij de fantastische begeleiding van Marjoleine en de manier waarop ze me op een positieve manier wist te stimuleren, werd het uiteindelijk nog leuk ook. De stappenteller zet aan tot steeds meer lopen en ook de maandelijkse groepwandeling heb ik als heel positief ervaren. Nu een half jaar verder ben ik 20kg lichter en supertrots op mezelf. Met de info die ik heb gekregen weet ik zeker dat ik nooit meer aan ga komen. Ik kan het echt iedereen aanraden, die definitief van overtollige kilootjes af wil. Marjoleine nogmaal BEDANKT!
Gery Rijsdam Gery Rijsdam uit Oegstgeest schreef op 12 juli 2012 om 11:44
Hallo,
Ook ik ben net klaar, om af te vallen in een half jaar.
Toen ik voor de eerste keer bij Marjoleine kwam, dacht ik, "die stappenteller heb ik niet nodig en extra lopen, echt niet".
Ik had een broertje dood aan lopen. En, lopen doe ik de hele dag al. De stappenteller werd gelijk omgedaan, en dan kom je er achter dat je NIET genoeg beweegt/loopt op een dag.
Door weer en wind, gladheid en kou, ben ik stoer gaan lopen en verslavend dat het is!!! Heerlijk om te lopen, echt! Zoek een loopmaatje en het word nog leuker en gezelliger. Het werd een sport om zo veel mogelijk stappen te hebben op mijn stappenteller. Mijn record is 27.250 stappen. Ik loop nu nog elke avond, na het eten zeker een uur. Daar naast uiteraard het dieet dat voor geschreven is door Marjoleine. Van zelf gaat dat niet en het blijft moeilijk om alle lekkere dingen te weer staan. Maar zoals Marjoleine zegt, keuze's maken. Nu kies je voor dit en laat je dat staan. Met 12 weken had ik er 10kg af. Het ging makkelijker dan ik dacht, zolang je maar netjes aan je dieet houd.
Ik heb geen echte honger gehad en als ik toch nog trek had, nam ik een lekkere schaal optimel yoghurt of kwark. Het moeilijkste vind ik nu in deze periode. Geen controle meer en de verleiding is groot om weer iets te snoepen. Zodra ik een feestje of weekend heb gehad, pak ik gelijk het "dieet" weer op, of te wel, wat ik gewend was om het afgelopen jaar te eten. Het eten wegen doe ik nog steeds en eet ik toch iets meer, dan heb ik er last van. Je maag gaat er naar staan naar wat je mag. En daar heb je echt genoeg aan. Ik zou zeggen, zet hem op, dit lukt iedereen.
Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, met 13,5kg lichter kan ik nu weer een hele leuke bikini aan!! Groetjes van, Gery Rijsdam, Oegstgeest.
Margreet v.d. Berg Margreet v.d. Berg uit 's-Gravenzande schreef op 23 juni 2012 om 15:54
Door een arts van het LUMC werd ik attent gemaakt op 'Beweeg je leven'.Ik zag er niet zo veel heil in want ik had al zoveel pogingen gedaan om af te vallen. Zelfs de diëtiste van ons dorp had de moed opgegeven en zei dat ik wel goed at maar onvoldoende bewoog. Ik kreeg een visitekaartje mee en de raad in ieder geval eens een oriëntatiegesprek aan te gaan.
Ach, wat kan ik er mee verliezen dacht ik en nam contact op met Marjoleine.
Een afspraak volgde en het hele idee van 'Beweeg je leven' sprak mij uiteindelijk enorm aan en ook met Marjoleine klikte het onmiddellijk.Vooral de map met overzichten van als je dit eet, kun je in plaats daarvan ook dàt eten.
Vorige week heb ik het de 6-maanden afgesloten, met een onderbreking van 3 maanden wegens een behandeling in het ziekenhuis.
En…heb bijna mijn streefgewicht gehaald en voldoende houvast om zo verder te gaan!
Wat is Marjoleine een positief mens, in alles ziet ze het goede. Als je eens een beetje teleurgesteld bent over je gewicht of het loopt allemaal niet zo lekker, dan ziet zij toch weer iets wat wél meevalt. Of zegt, en met de nieuwe weegschaal is dat precies vast te stellen: ja maar kijk eens naar dat vet: het zijn wel 6 pakjes boter die je kwijt bent hoor! Moet je je voorstellen….
En de mailtjes met de tips en recepten, wat heb ik daar veel aan.
Dan zou ik bijna nog de stappenteller vergeten, bijna het belangrijkste instrument voor mij. Het maakt zichtbaar hoeveel ik beweeg en of ik de lat nog iets hoger kan leggen. Als ik voor mij niet voldoende stappen heb gemaakt, ga ik alsnog 's avonds een straatje om.
Bedankt Marjoleine, het is waar wat de arts zei: Hoe ze het doet weet ik niet, maar díe krijgt iedereen aan het afvallen!
Francis Francis uit Roelofarendsveen schreef op 20 juni 2012 om 13:58
De 6 maanden zitten er op! vandaag de laatste afspraak gehad en met dubbele gevoelens weer naar huis...(aan de ene kant blij dat het allemaal gelukt is en aan de andere kant erg jammer want je heb in de tijd toch een band gekregen) eerst nog een 10.000 stappen wandeling gemaakt en nog even terug gedacht aan het half jaar dat ik door Marjoleine begeleid werd.

Via via kwam ik bij haar terecht en daar ben ik zo blij om! Ik ging van het ene crash dieet over op het andere en een echt gezonde levensstijl had ik niet, ik wist niet meer wat normaal was en mijn lichaam was helemaal van slag. ik jojo-de als een gek en was totaal uit balans.

Marjoleine heeft me geholpen een gezonde levensstijl aan te leren, ik durf weer 'gewoon' te eten, eet meer als voorheen en ben ook nog eens 7 kilo afgevallen!

Ook de stappenteller is een stukje van mij geworden, ik ga nergens heen zonder en het is elke dag weer een sport er zoveel mogelijk te maken.

Ik heb de afgelopen tijd heel veel geleerd, en echt veel moeite heeft het me niet gekost. Je leert keuze's te maken en ben je bewuster van wat je eet, verder is er ook ruimte voor lekkere dingen en je bent dan niet gelijk weer een kilo zwaarder de dag er na...

Mijn moeder is inmiddels ook begonnen, ik raad het echt iedereen aan!

heel veel succes allemaal, groeten Francis
Renate Renate uit Nieuw-Vennep schreef op 2 mei 2012 om 21:03
Iets meer als 2 jaar geleden kregen we een telefoontje uit het ziekenhuis in Leiden met de mededeling dat verdere behandeling voor ons niet mogelijk was! Na 10 jaar medische molen en een prachtige dochter rijker had ik dit niet aan zien komen. Ik vond altijd dat we heel verstandig bezig waren geweest en had nooit verwacht dat het ziekenhuis deze beslissing voor ons zou nemen.
Het feit dat ik het voor mijn gevoel niet goed kon afsluiten, want ik had me helemaal ingesteld op nog een laatste poging, zorgde ervoor dat mijn wereld volledig instortte. Dit vond ik echt niet eerlijk!
Maar toch nog een laatste gesprek met de gynaecoloog, verschillende gesprekken met Marjoleine en zelfs een second-opinion in de Vu in Amsterdam, doen mij beseffen dat het echt voorbij is… Ik moet gaan accepteren dat we ook gelukkig kunnen worden met z’n 3tjes en dat kost heel veel moeite.
In het laatste gesprek met Marjoleine zegt ze nog dat als ik ooit eens zou willen gaan lijnen, ik haar weet te vinden. Op dat moment is lijnen wel het laatste waar mijn hoofd naar staat, dus die opmerking leg ik snel naast me neer.
Na een inktzwarte periode van heel veel verdriet komt toch langzaam het besef dat mijn leven niet voorbij is! Het begint langzaam tot me door te dringen dat ik verder moet, al is het maar voor mijn man en dochter. En gelijk komt het idee van het lijnen weer naar boven. Ik eet mijn verdriet weg en de kilo’s vliegen er aan. Maar toch twijfel ik nog een paar maanden voordat ik contact op neem met Marjoleine. En dan twijfel ik zelfs nog: Kan ik het wel aan om te gaan lijnen, is dan helemaal alle gezelligheid verdwenen, ben ik er wel al aan toe…
Maar Marjoleine weet me te overtuigen om een keer langs te komen en de knop gaat om! Ik wil die stomme kilo’s kwijt, ik wil af van het eten zonder ooit genoeg te hebben en vooral… Ik wil weer lekker in mijn vel zitten. Mijn streven was dat ik voor mijn 40e verjaardag een groot feest wilde geven en dan wil ik (sinds hele lange tijd) een jurk aan!
En wonder boven wonder: het gaat super! Het lijnen gaat me goed af, ik weet wat ik fout deed en de kilo’s verdwijnen. En heel bijzonder was het om te merken dat mijn conditie beter werd en door alle complimentjes zat ik ook steeds lekkerder in mijn vel.
Dan komt de laatste afspraak met Marjoleine in zicht. Ik ben dan inmiddels ruim 16 kilo afgevallen en het voelt of ik weer leef! Rond dezelfde periode is er ook iets heel raars: ik ben over tijd! Maar mijn lichaam heeft wel vaker rare geintjes uitgehaald, dus dat probeer ik weer snel uit mijn hoofd te zetten. Maar na 1 ½ week is het nog steeds raar en wil ik weten waar ik aan toe ben. En tot mijn (en nog veel meer mensen`s) grote verbazing heb ik een POSITIEVE test in mijn handen.
Jullie begrijpen dat mijn laatste afspraak met Marjoleine net even anders liep als verwacht. Wat was dit raar en bijzonder. Inmiddels ben ik ruim 35 weken zwanger, ik ben met verlof, de nieuwe baby-kamer is klaar en ons wondertje is meer dan welkom. Maar wie mij dit 2 jaar geleden had vertelt, die had ik echt volkomen gek verklaard. Zo zie je maar… het leven kan soms rare sprongen maken.
Renate, Nieuw-Vennep
O ja, in november hebben we een groot feest gevierd,en ik had een jurk aan (al was daar wel al een beginnend buikje in te zien) en ik ben nu nog “maar” 10 kilo aangekomen. Ik verheug me er al op om straks weer lekker te gaan lopen, maar dan natuurlijk met de kinderwagen.
Carla van Huffel Carla van Huffel uit Leiden schreef op 12 april 2012 om 14:50
Na een ongeval in 2009, waardoor ik noodgedwongen maanden op de bank moest doorbrengen, ben ik flink wat kilo's aangekomen.Zelf had ik al verschillende (verkeerde) pogingen ondernomen om de kilo's er af te krijgen, echter zonder resultaat. Eind 2011 was ik het "zat" en ben toen gaan surfen op het internet en kwam de site van Marjoleine tegen.
Haar programma sprak mij erg aan, maar ook de geschreven stukjes in haar gastenboek.
Snel een afspraak gemaakt voor intake en begin november 2011 gestart.
Marjoleine en ik hadden meteen een klik en haar begeleiding is fantastisch. Altijd heldere uitleg, leuke tips en trucs en zij weet je echt te motiveren.
Goede voeding en veel bewegen is de sleutel naar succes bij afvallen.
Door de voedings- en beweegadviezen van Marjoleine vliegen de kilo's er af en je voelt je geweldig.
Bijkomend groot voordeel is, dat je tijdens het volgen van het door Marjoleine uitgestippelde plan geen honger hebt. Je eet normaal en gezond. Mijn streefgewicht heb ik inmiddels allang bereikt en ik weet het zonder moeite vast te houden door de goede adviezen van Marjoleine. Wat mij betreft is "beweeg je leven" een aanrader voor iedereen met een wens kilo's kwijt te raken en gezonder te leven!
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.