Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.237.16.173 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
148 berichten.
Hein Greven Hein Greven heeft geschreven op 6 januari 2021 om 12:21
Dit was dus de methode waar ik jaren naar gezocht heb. Geen dieet, maar meer balans in bewegen, eten en drinken. Niet snel en radicaal op korte termijn, maar degelijk, logisch en houdbaar. Tien kilo armer en een nieuw patroon rijker. Geleidelijk ingevoerd, onder goede begeleiding, alle vertrouwen dat het blijvend is.
Ingeborg van der Ven Ingeborg van der Ven heeft geschreven op 26 november 2020 om 13:25
Van mei t/m november dit jaar loop ik bij Marjoleine voor het traject Beweeg je leven. "Je zult vooral veel meer energie krijgen" was een van de beloftes van Marjoleine aan het begin. Nog meer? dacht ik toen zelf. Dat leek mij niet nodig.

Maar niks was minder waar, ik zie echt een groot verschil in wat ik deed in april en wat ik nu allemaal doe. En in het gemak waarmee dit gaat. Ik ben dan ook in deze maanden ruim 12 kilo afgevallen.

De methode van Marjoleine zou ik omschrijven als "op maat", duidelijk en nuchter. Als wetenschapsjournalist heb ik aan het begin gevraagd om veel informatie en antwoorden op de vraag "Ja maar waarom moet ik het op deze manier doen?" En die antwoorden kreeg ik volop. Ik heb veel geleerd over bewegen en voeding.

Wandelen, wandelen en wandelen. Dat is wat ik ben gaan doen. En op basis van de adviezen van Marjoleine heb ik mijn eetpatroon verbeterd. Tenslotte heeft het traject ook een aantal negatieve gedachten voor mij duidelijk gemaakt die gezond leven voor mij altijd in de wegzaten. Heel fijn om daar nu afscheid van te nemen.

Ik kan iedereen een traject bij Gewichtsconsulent Leiden van Marjoleine Klapwijk van harte aanbevelen!
Nancy Nancy heeft geschreven op 21 oktober 2020 om 08:45
Eind april 2020, een maand in lockdown vanwege Corona. Ik was al te zwaar en bewoog al weinig, maar nu voelde ik me steeds minder goed in mijn lijf en kwam ik vrijwel niet meer de deur uit. Bezoek aan de huisarts, en dat was schrikken. Veel te zwaar, te hoge bloeddruk en bloedwaarden ook niet optimaal.

Er moest wat veranderen...

Via de huisarts kwam ik bij Marjoleine terecht, nu bIjna 6 maanden geleden. En wat ben ik daar blij mee. Het ging me niet om de kilo’s. Ik wilde vooral weer gezond zijn en me fitter voelen.

Na een paar weken was m’n bloeddruk gedaald en mocht ik stoppen met de medicatie. En gaandeweg verloor ik steeds meer vet en zakte ook de buikvetwaarde naar een gezonde waarde. Nu, 13 kilo vet minder, bloeddruk goed, bloedwaarden goed, fitter, lekkerder in mijn vel.

En was het zwaar? Ingewikkeld? Moeilijk?
Viel eigenlijk erg mee. Vooral het patroon om dagelijks de deur uit te gaan en te lopen was wennen. Ik kon nog geen kilometer lopen in het begin zonder pijn ergens. Maar Marjoleine zorgde voor haalbare doelen en motiveerde me enorm om vol te houden. En als de doelen niet haalbaar bleken door fysieke beperkingen, stelden we het doel bij.

En ook qua eten heb ik niet het gevoel dat ik veel moet laten. Het gaat vooral om keuzes op de goede momenten. Daarvoor gaf Marjoleine steeds weer nieuwe tips.
En het weegmoment was ook waardevol. Uit de extra informatie van de weegschaal bleek mijn vetgehalte gestaag te dalen, ook al was dat niet altijd zichtbaar in m’n gewicht op de weegschaal thuis door wisselend vochtgehalte. Door die bevestiging kregen negatieve gedachten minder kans.

Volgende week ben ik jarig en ben ik precies een half jaar verder sinds de start. Het is het mooiste verjaardagscadeau dat ik mezelf heb kunnen geven.
Maria, 49 jaar Maria, 49 jaar heeft geschreven op 27 september 2020 om 21:32
Last March, I started the program "beweeg je leven" with Marjolein.
I was doubting whether to start it or not right at that moment with the current Covid situation around. At the end, I did it, and I am really very satisfied about the results.

When I started the program, I weighed almost 68 Kg, and since then I have lost more than 12 kilos, actually 4 more than what I originally targeted to. And not only that, I feel that I have "lost" 12 years too!

Throughout my life I have followed many diets, that initially made me lose weight but soon after I recovered the lost kilos and even gained some extra. With Marjolein's program I didn't feel that I was on diet again, but that I was learning to have more control on my eating behaviour and adquiring a healthier lifestyle that can be sustained at long term.

I liked that the program didn't imply a very heavy and intensive daily workout which would not have worked for me. It is amazing the results that can be obtained just by walking!. Making 10,000 steps per day is now fully integrated in my daily routine and I enjoy my daily walk very much. Not only good for my body, also for my brain.

I feel much more energetic and fit, and as it is said in Dutch "lekkerder in mijn vel". I love having to buy a smaller size of clothes!

Thanks Marjolein!
Aranka Aranka heeft geschreven op 27 september 2020 om 16:12
Aranka, 50 jaar, 1.76 meter lang, beweeg je leven programma, vanaf 80 kilo; 7 kilo afgevallen.

Tot de overgang heb ik nooit problemen gehad om mijn gewicht onder controle te houden (72 kilo). Maar ineens mocht ik me in de overgang verheugen op niet alleen vet op de heupen, maar nu ook vetrollen op mijn buik. In 1,5 jaar tijd holde mijn gewicht omhoog.
Eerst heb ik een gesprek met mijn huisarts en een overgangsconsulente gehad, maar dat baatte niets. Ook van structureel 3x per week sporten naar 5x per week sporten en het proberen van een koolhydraatdieet baatte niet, mijn gewicht bleef stijgen skyhigh naar wat ik alleen tijdens de zwangerschappen heb gezien. Ik moest mijn garderobe gaan vervangen en voelde me lelijk (en verstopte mijn lijf). Dankzij een speurtocht van mijn man op het internet kwam ik bij Marjoleine terecht. Dat was een gouden greep.

Op sympathieke vragende wijze heeft Marjoleine mij elke twee weken gewogen en spiegelend gereageerd op mijn eetpatronen en me gestimuleerd om echt dagelijks 10.000 stappen te zetten. Eerst deed ik de stappen alleen extra naast het sporten, want wandelen is niet zo mijn ding. Na 4 weken stond eindelijk mijn vetverbranding aan en zakte mijn gewicht in 3 maanden 4-5 kilo. Maar daarna stagneerde het gewichtsverlies, mede omdat ik maar 3 a 4x per week de 10.000 stappen haalde. Bovendien werkte Coronatijd en thuiswerken niet stimulerend. Ik baalde en wilde er echt meer uit halen en heb dus het roer omgegooid. Ik sport nog maar 1x per week en loop iedere ochtend voor mijn werk 8.000-10.000 stappen. Nu zakt mijn gewicht weer. Ik had nooit gedacht dat ik met wandelen meer zou bereiken dan met sporten. Voor mij een eyeopener en ik blijf gebruik maken van Marjoleine’s hulp, omdat de gesprekken en het wegen mij helpen als stok achter de deur.
Thea Thea heeft geschreven op 6 juli 2020 om 10:11
Thea, 70 jaar, juli 2020.

Ik ben zeer tevreden over de aanpak en methode in de praktijk van gewichtsconsulent Marjoleine.
In één jaar tijd ben ik - met een tussenstop van een half jaar - 10 kg afgevallen. De methode heeft mij meer inzicht gegeven in mijn leef en voedingspatronen. Het is stimulerend om elke 2 weken aan de hand van de uitslagen jouw resultaten te bespreken.
Dit periodieke gesprek geeft veel inzicht over eetpatronen, gewichtsverlies en toename. Ongewenste eet en drinkgewoontes kunnen in overleg worden aangepast en bijgesteld. De adviezen van Marjoleine zijn hierbij zeer ondersteunend.
Verrassend vond ik de ontdekking dat je gewoon lekker kunt eten, door verantwoorde keuzes te maken. Ook met zo nu en dan maar (?) een onsje minder kom je al gauw een heel eind om de gewenste gewichtsvermindering te bereiken.
De bewustwording van een gezond en goed leefpatroon versterkt ook het zelfmanagement. Een belangrijk nevendoel voor mij in het behalen van gewichtsverlies. Je moet uiteindelijk zelf keuzes leren maken en uitvoeren. Straks ook zonder coaching en stok achter de deur.
Dat ouderen geen of weinig gewichtsverlies meer kunnen behalen gaat voor mij niet meer op.
Bovendien heb ik als het even niet lukt geleerd om niet direct bij de pakken neer te gaan zitten. Gewoon doorgaan na de dip is nu mijn motto. Door deze gedachte, en de tijd ervoor durven te nemen, lukt het mij beter om mijn gewicht op peil te houden. Vooral in periodes dat het wat moeilijker gaat. Ik laat het nu niet meer uit de hand lopen zoals in eerdere jaren.
Mede dankzij de deskundigheid, de waardevolle adviezen en de op samenwerking gerichte support van Marjoleine werkt deze methode voor mij echt goed. Dit in tegenstelling tot ander snellere methoden van gewichtsverlies.
Door mijn nieuwe leefstijl voel ik me fitter en gezonder. Naast de fysiotraining die ik 2 keer in de week doe probeer ik elke dag zo’n 10.000 stappen te lopen.
Ik kan deze methode iedereen aanbevelen die gezond wil leren leven en gewicht wil verliezen.

Marjoleine, bedankt.
Fatima Fatima heeft geschreven op 3 juni 2020 om 09:58
Mijn naam is Fatima en ben een dame die al een tijdje kampt met overgewicht. Ik was niet te spreken over mijn figuur.
Zelf heb ik nooit kinderen gehad en had wel een figuur van een vrouw van 45, terwijl ikzelf 35 ben. Uiteindelijk heb ik besloten om te gaan sporten en probeerde weer gezond te eten. Ik woog 80 kg en het is mij gelukt om 8 kg af te vallen.
Daarna viel ik niet meer af en besloot hulp te zoeken en ben heel blij dat ik Marjoleine heb ontmoet. Ik kom uit een cultuur waar heel makkelijk wordt gedaan als het gaat om zoetigheid en maaltijden die met iets te veel olie worden voorbereidt. Daarnaast ben ik een emotionele eter en ben heel gevoelig voor chocolade. Doordat ik afgelopen jaar niet goed in mijn vel zat, ging ik heel veel zoetigheid eten en deed heel makkelijk over een chocolade.
Marjoleine heeft (dankzij haar kennis, structuur en begrip voor cultuur en type mens) mij laten zien dat het niet erg is om chocolade te eten, maar dat je het wel bewust moet inzetten. Verder heeft zij mij geleerd om beter met mijn emoties om te gaan en stil te staan bij wat ik echt lekker en gezond vindt. Is het waard om nu voor een chocolade te gaan? Heb je echt honger?  Of eet je meer vanuit verveling? Hoe kun je dit met iets beters vervangen? Al deze vragen zorgen ervoor dat ik beter met mijn emoties kan omgaan.
Tot slot haal ik ook veel voldoening uit aan het advies die Marjoleine mij heeft gegeven: ’’Probeer dagelijks 10.000 stappen te halen door het te combineren met je dagelijkse activiteiten’’. Het is mij tot nu toe gelukt om de stappen te halen. Dit komt ook omdat ik het leuk vind. Ik probeer bij het lopen altijd te luisteren naar lezingen en of muziek. Dit zorgt ook voor ontspanning and last but not least... Ik ben door al die lezingen wijzer en slimmer geworden.
Stephanie Stephanie heeft geschreven op 10 mei 2020 om 20:46
Ruim 1,5 jaar na mijn bevalling had ik de moed al bijna opgegeven om mijn overtollige zwangerschapskilo's kwijt te raken. Ik was er in ieder geval wel achter gekomen dat het alleen niet ging lukken. In mijn laatste poging om gezond en blijvend gewicht kwijt te raken kwam ik in contact met Marjoleine. Tijdens het Beweeg je Leven programma heeft Marjoleine mij 6 maanden gesteund en gestimuleerd. Ik heb mijn doelen bereikt en voel mij veel fitter en gezonder. De combinatie van meer bewegen en een ander eetpatroon heeft mij veel opgeleverd. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een dieet volgde. Ik heb veel geleerd over voeding en het effect van wandelen. Ik ben ontzettend blij dat ik het Beweeg je Leven programma heb gevolgd.
Sander Sander heeft geschreven op 21 februari 2020 om 18:30
Afvallen is nooit zo’n probleem geweest voor mij. Even 6-8 weken knallen en ik had er wel weer een kilo of 6 à 7 af. Maar ik wilde af van een crash dieet lifestyle, en een kilo of 10 permanent kwijtraken door een blijvende verandering in mijn consumptiepatroon te bewerkstelligen.

Marjoleine heeft me 6 maanden op weg geholpen. De 10 kilo’s zijn eraf (zonder verlies van levensplezier) en ik consumeer bewuster. Nu een half jaartje proberen op eigen benen deze levensstijl mezelf eigen te maken, en daarna misschien zelfs wel weer met Marjoleine voor een laatste “push” van 5 kilo gaan.

Ben je jojo-en beu, en ben je gemotiveerd om blijvend van die buik af te komen? Probeer het met Marjoleine! Veel open deuren komen voorbij, natuurlijk, maar toch ook veel nieuwe inzichten. Bovendien zijn de afspraken met Marjoleine goede ijkpunten om naar toe te leven en te werken. Samen gaat gewoon beter dan alleen!
Sicco Sicco heeft geschreven op 4 februari 2020 om 09:43
Marjoleine is iemand die op alle vlakken met je meedenkt.
Zo heeft ze voor mij mee gekeken en meegedacht in de gevolgen die een medische aandoening heeft op mijn vochtbalans en ook op mijn gewicht en de aanpassingen die ik van daaruit al moet doen op mijn voeding.
Daarnaast heeft ze geholpen om binnen zes maanden bijna 10kg kwijt te raken.

Dit gaat met een methode die vraagt om verandering in je gedrag en leefstijl. Iets wat heel goed te doen is als je er echt voor wilt gaan.
Door het weegmoment om de twee weken zie je aan de hand van een uitgebreid overzicht wat dit oplevert hoe je voortgang is.
Iets wat Marjoleine goed weet uit te leggen en je ook goed weet te motiveren om door te gaan, ook op de momenten als het even wat zwaarder wordt.

Kortom echt een aanrader.
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.