Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.85.214.0 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
123 berichten.
Steven Steven schreef op 10 februari 2016 om 13:20:
Na drie mooie jaren te hebben genoten van het studeren en wonen in Leiden, had ik enorm veel geleerd, maar mijn besef voor een gezonde levensstijl was ik volledig kwijtgeraakt. Vroeger altijd heel veel sporten en niet de lichtste van de vrienden, maar ik kon doen wat ik wilde en ik kon alles aan wat ik leuk vond. Na een paar kleine tegenslagen en zeer veel kilo’s wist ik dat ik in mijn laatste studentenjaar nog iets wilde doen om mezelf weer in topconditie te krijgen en dat is gelukt! Mijn laatste afspraken staan in mijn agenda en dat zorgt er toch voor dat je gaat terugkijken op de afgelopen 6 maanden. In de zomer kwam ik tot de conclusie dat het bier en weinig bewegen niet de goede samenstelling is voor een gezond leven en er nodig iets moest veranderen, maar alle verhalen op internet en in kookboekjes waren voor mij niet de oplossing. Ik had behoefte aan een duidelijk verhaal en ik wilde leren wat een gezonde levensstijl inhoudt. Ik had geen idee bij supersnel tien kilo kwijt te raken en deze met kerst weer terug te krijgen. Ik wilde zelf de goede keuzes kunnen maken en dit niet door een boekje laten doen. Na mijn kennismakingsgesprek met Marjoleine voelde het meteen goed, ze snapt hoe het studentenleven in elkaar zit en dat er soms ook druk ligt op drinken om het maar even heel simpel te zeggen. Ik heb de afgelopen maanden geleerd om mezelf doelen te stellen, maar ook tevreden te blijven over de behaalde resultaten. Ik ben nu bijna 25 kg afgevallen op een goede manier en de ontelbare complimenten en plezier die je daar aan overhoudt zijn elke euro meer dan waard.
Leo Brugman Leo Brugman schreef op 26 november 2015 om 15:07:
Ik heb een pakket "beweeg je leven in 6 maanden" gevolgd en ben daardoor bijna 10 kg kwijt geraakt.
Het is mij prima bevallen, ik heb nu aangewend om op advies van Marjoleine mijn ontbijt en lunch iets aan te passen en vooral het borreltje wat minder te doen, nu bv om de dag en dit bevalt me prima.
Mijn leefwijze is hierdoor beslist verbeterd.
Ik kan dit ieder aanraden.
Maggie Maggie schreef op 21 oktober 2015 om 09:59:
Ik wist natuurlijk best al veel over gezonde voeding en bewegen. Don't we all? Maar op een gegeven moment zat ik toch hopeloos vast in een patroon van te veel innemen en te weinig bewegen.
Marjoleine was voor mij degene die al haar kennis (en die is uitgebreid!) toepaste op míj en daar heb ik veel van geleerd. Ook de cijfers die uit de 'weegschaal' rollen én Marjoleine's uitleg ervan helpen enorm om te begrijpen hoe je op een goede manier kunt afvallen.
Wandelen deed ik al graag. En ik vond het fijn om te kijken hoe dat in mijn dagelijkse leven was in te passen. En soms lukt(e) dat niet en dan is er ook niet meteen een man over boord.
Dus een afspraak met Marjoleine is een absolute aanrader als je op een goede en prettige manier wilt afvallen en als je blijvend je leefwijze wilt verbeteren!
Rien Koolhaas Rien Koolhaas schreef op 12 september 2015 om 15:44:
Zojuist, met succes, het 6 maanden durende programma 'Beweeg je leven' afgesloten.

Ideaal programma voor mensen die redelijk gemotiveerd zijn om iets aan hun gewicht te doen maar die moeite hebben dit op eigen kracht ook te verwezenlijken.

Samen met Marjoleine Klapwijk wordt het doel en de weg naar dat doel vastgesteld.

Niks geen ingewikkelde diëten maar uitleg waarom afvallen in het verleden niet lukte en wat de betere manier is. Meer gaan bewegen en normaal eten.

Omdat het allemaal aansluit bij wat je eigenlijk al weet lijkt het allemaal zeer makkelijk te gaan. Het geheim zit echter in de begeleiding.

Aanrader dus.

Rien Koolhaas, Leiden
Marjolein van der Laan Marjolein van der Laan schreef op 11 september 2015 om 16:49:
Er was eens...
Er was eens vrouw die woog veel te veel.
Maar daar deed ze niets aan.
Natuurlijk begon ze elke maandag de "strijd" weer opnieuw. Dinsdag lukte dan ook vaak nog wel. Maar dan de woensdag.. ach wat maakt het uit. Het gaat mij toch niet lukken... Een heel bekend verhaal die door vele geschreven zou kunnen zijn.
Toen was er een dag. Toen was het genoeg! Er was teveel van alles. Teveel gevoel, teveel gewicht, teveel pijn in het lijf, teveel emotie, teveel eten enz enz.
Via mijn huisarts kwam ik bij Marjoleine terecht. En wat ben ik blij dat ik die stap heb genomen. Marjoleine heeft goeie tips en adviezen, een luisterend oor, ze steunt je door DIK en dun. Je krijgt een basis menu waar je heel goed mee uit de voeten kunt. En hoe leuk is het om te horen dat je niet naar de sportschool hoeft te gaan. En wat ben ik blij met mijn nieuwe vriendje de stappenteller. Waar ik ook ben hij gaat met mij mee. Niet als last maar om te zien dat ik gewoon heel goed bezig ben. En naast het goed bezig zijn heb ik ook al een heleboel mooie waardevolle wandelingen met goeie gesprekken gemaakt met de lieve mensen om me heen. Dit had ik een half jaar geleden niet kunnen bedenken. En natuurlijk is gewicht verliezen iets wat je voor jezelf en alleen doet. Maar hoe fijn is het als je als je zorgen en twijfels en vragen bij zo'n fijn iemand als Marjoleine kwijt kunt. Zij is mijn spreekwoordelijke stok achter de deur een rots in de branding.
En zoals dat hoort bij sprookjes heeft ook mijn mijn verhaal een happy end. -20 kilo die ik niet mis en zeker niet meer terug wil. Ik deed het zelf maar zonder Marjoleine was ik nooit zover gekomen. Uit de grond van mijn hart enorm bedankt..
Marjolein van der Laan Marjolein van der Laan schreef op 27 augustus 2015 om 13:02:
Wat is er gebeurd! Ik weet het niet.
De knop is om en goed!

Het verhaal begint zoals vele verhalen over "lijnen" beginnen. Het was teveel van alles.
Teveel geprobeerd, teveel gewicht, teveel eten, teveel snoepen, teveel, teveel, teveel!
Toen was er een dag waarop er van alles gebeurde. En toen was het "genoeg"!!
Maar waar begin je als het "genoeg" is.
Bij Marjoleine Klapwijk weet ik nu!
Zij weet als geen ander welke strijd er geleverd moet worden als het "genoeg" is.
Ze heeft een groot hart en een luisterend oor en motiveert je om het beste in jezelf naar boven te halen. Niet belerend maar gewoon van mens tot mens.
En wat heeft het mij gebracht....
Minder gewicht, minder pijn, minder zorgen, minder chagrijn, minder, minder, minder!
Ik kan dan ook niet anders dan Marjoleine vanuit de grond van mijn hart bedanken. Dit resultaat had ik 6 maanden geleden niet verwacht. (-20 kilo).
Ik voel me super!!
Tonia Schouten Tonia Schouten schreef op 1 juli 2015 om 16:57:
Hallo dikkerds,
Ik ben Tonia 53 jaar oud, in de overgang en ineens zwaarder dan 120, maar lichter dan 130 kilo. Daar voelde ik mij niet ongelukkig onder maar ik kreeg wat lichamelijke klachten die, naar later bleek, met mijn overgewicht te maken hadden. Een door mij geraadpleegde gynaecoloog raadde mij mevrouw Klapwijk aan. Natuurlijk heb ik haar advies opgevolgd.
Niet alleen met mijn overgewicht maar ook met lood in m’n schoenen zat ik uiteindelijk op 28 augustus 2014 voor Marjoleine. “Die is lekker slank!” dacht ik. Ik heb m’n verhaal bij haar gedaan en voelde me met de minuut meer op m’n gemak bij Marjoleine. Zoals jullie ook wel begrijpen zit het bij extreme dikkerds meer tussen de oren dan dat je spijsvertering niet goed is afgesteld. Nou dat verhaal kon ik bij Marjoleine goed kwijt waardoor ik ook haar beter leerde kennen.
De oplossing voor mij was : wandelen. Ik dacht” Dat gaat m’niet worden want ik woon op de bank en liever kom ik er de hele dag niet af.” Lopen was ik niet van plan. Minder eten, anders eten ok maar lopen Euuwh !!!
Een peptalk later stond ik op de stoep met een stappenteller, een schema en een invulformulier onder de arm. In de mood gebracht meteen doorgereden naar de sportzaak, gympen gekocht en eens lekker gegeten, voordat ik de volgende dag op pad ging. 10 minuten later was ik weer thuis, op de bank, pijn in m’n poten en op nog veel meer plaatsen die ik hier niet wil noemen. En de volgende dag moest ik weer. Tot mijn verwondering werd ik uitgebreid gecomplimenteerd door mijn man omdat ik de prestatie had verricht. 10 minuten wandelen!!!
Maar goed ik heb t volgehouden en een week later ging t al wat beter, misschien ook wel omdat ik complimentjes kreeg. In ieder geval niet omdat ik wandelen leuk vind. Maar er was ook een kilootje van mij in die wandelingen verdwenen en een week later nog eentje. Als dat zo door ging was ik na twee jaar verdwenen berekende ik. Conclusie was; het werkt!!!.( kreun diepe zucht)
Zo is het tot de kerst door gegaan. Af en toe een peptalk, trouw de formulieren invullen en steeds een stukje verder wandelen. En steeds weer een kilootje eraf. Dat kon niet goed gaan. En zo was het ook. Speculaaspoppen, kerstkalkoenen, oliebollen en heel veel lekkernijen passeren in de maand december. Met angst en beven op de schaal en……..toch nog 7 ons kwijt. Terwijl iedere nederlander zo’n beetje vier kilo’s aankomt in die maand.
Het is nu 26 juni 2015 en ik ben onder de 100 kilo. Ik ben werkelijk waar retetrots op mezelf en op m’n omgeving die al mijn onredelijke buien en m’n gescheld hebben opgevangen en me met complimenten, bossen bloemen en onder aandacht hebben bedolven omdat ik alsmaar slanker word.
Ik kan steeds meer dingen die ik door m’n gewicht niet meer kon. Ik kan weer m’n veters vastmaken, ik kan m’n armen weer normaal buigen en nog veel meer wat ik niet met jullie wil delen. Ik ben een gelukkig mens in een beter lichaam geworden.

Kortom dames en heren, als ik t kan kunnen jullie het ook.
Kiki Kiki schreef op 19 juni 2015 om 14:38:
Na een auto-ongeluk was ik op zoek naar ritme en regelmaat in mijn studentenleven. Mijn leefstijl was zo drastisch veranderd en daar had ik richtlijnen in nodig. Deze heeft Marjoleine mij gegeven.
Als student was ik even kwijt wat mijn moeder mij geleerd heeft wat betreft gezond eten. Als een soort tweede moederfiguur heeft Marjoleine mij dit weer bijgebracht en ook heel veel nieuwe informatie gegeven, waar ik in de toekomst veel aan zal hebben.
Daarnaast is het heerlijk dat door de nieuw, aangeleerde leefstijl de kilo's er af vlogen en ik mij gezonder dan ooit voel.
De nieuwe leefstijl die mij is aangeleerd door Marjoleine is blijvend en zal ik altijd wat aan hebben. Ik weet wat normaal is wat betreft voedsel en beweging en ook hoe ik hiermee om moet gaan.
Debora Debora schreef op 16 mei 2015 om 20:22:
The program offered by Marjoleine is not only a diet, it is a life style change, supported by motivation, compassion and tools that not only make sense and work but also make you feel great! Six months almost now down this road: yes, not only lost a few pounds, but also gain self confidence and that fantastic feeling of now being in charge of my body (and basically my life). Thanks Marjoleine for your fantastic program and support!
Peter Peter schreef op 9 mei 2015 om 18:58:
Vaak geprobeerd af te vallen. Meerdere methodes waaronder ook bij enkele diëtisten.
Echter minder werd het niet.
Uiteindelijk via de huisarts verwezen naar Marjoleine wat direct tot resultaten leiden.
Een goede conditie, kleding meerdere maten kleiner en ondertussen het 2e paar wandelschoenen aan mogen schaffen.
Het lopen is goed te combineren met de dagelijkse bezigheden. Een boodschap is lopend net zo makkelijk gehaald. De weg van huis naar station v.v. een dagelijkse wandeling. Leiden en (ruime) omgeving is herontdekt. En blijkt het in Nederland toch een heel stuk minder te regenen dan gedacht.

Hoewel nog niet helemaal op het streefgewicht, heb ik voldoende handreikingen en motivatie om het traject te blijven volgen.
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.