Ervaringen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.20.240 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
151 berichten.
Emma Emma schreef op 20 april 2017 om 14:19
Altijd was ik erg gezond, dun en sportief. Ik at gezond, maar wel alles waar ik zin in had. Nooit kwam ik hier ook maar enigszins van aan. Toen ik ging studeren veranderde dit echter. Vooral door de hoeveelheid feestjes was mijn hele ritme veranderd, dronk ik veel alcohol en at ik meer ongezonde dingen. Dit resulteerde erin dat ik in twee jaar zeker 17 kilo was aangekomen. De eerste keer op de weegschaal bij Marjoleine besefte ik dat het iets meer uit de hand was gelopen dan ik had gedacht. Ik had al op verschillende manieren geprobeerd mijn patroon aan te passen maar nooit lukte het om echt een verschil te maken en dat vast te houden. Dankzij Marjoleine lukte dat wel, zij fungeerde voor mij als die stok achter de deur en ze kon me daarbij ook veel raad geven over wat gezond is en hoe ik een goede balans kon vinden, zelfs in het studentenleven. Ze gaf me een basismenu waar ik altijd op kan terugvallen, nu wist ik dat dat een ‘normaal’ eetpatroon was. Dit gaf me zekerheid dat ik niet ‘zomaar iets probeerde’ en ik kon me er daardoor goed aan houden. Daarnaast ging ik weer regelmatig bewegen. De dagelijkse beweging door het wandelen, vond ik aan het begin soms lastig in te passen. Inmiddels is dagelijks wandelen deel van mijn leven geworden en ga ik er ook na mijn periode bij Marjoleine zeker mee door.
Bij Marjoleine vond ik een goede raadgever en dankzij haar heb ik een heel duidelijk beeld van een gezond leefpatroon gekregen. Er is nog genoeg ruimte voor feestjes en lekkernijen in dat patroon, zo lang je de balans kent. Inmiddels ben ik bijna 20 kilo afgevallen en zit ik weer heerlijk in mijn vel. Nu ik mijn periode bij Marjoleine heb afgemaakt ben ik echter zeker niet ‘klaar’. Ik heb me dit nieuwe leefpatroon eigen gemaakt en de dagelijkse beweging en de houvast in het heldere dagmenu kan ik niet meer missen!
Joos Joos schreef op 23 maart 2017 om 15:02
Je studententijd, vele kennen het wel: veel alcohol en feestjes en na drie jaar veel kilo's eraan. Dit moest stoppen dacht ik na mijn derde jaar. Maar hoe? Een moeder die mij probeerde te stimuleren hielp niet, want op haar werd ik alleen maar boos wanneer we er met elkaar over spraken. Ik moest een extern persoon vinden die mij kon helpen met mijn dieet. Toen kwam ik via via bij Marjoleine terecht. De eerste keer schrok ik wel een beetje van hoe slecht ik ervoor stond, want zo erg had ik het niet verwacht. Echter stimuleerde Marjoleine mij en ik ging volop een half jaar aan de slag. Wandelen, ritme krijgen in mijn leven en eetpatroon, keuzes maken welk feestje ik wel of geen alcohol ging drinken enzovoorts. Nu een half jaar later is er bijna 20 kilo af en ben ik erg blij met mezelf. Ik ben door het programma heel wat wijzer geworden over wat goed en slecht voor je is. Ook ben ik er achter gekomen dat je prima af en toe lekkere dingen kunt nemen en feestjes kunt meepakken, als je het maar niet te vaak doet. Je moet keuzes maken! Al met al ben ik door het programma niet alleen kilo's afgevallen, maar ook een heel stuk wijzer geworden.
Guus Guus schreef op 13 maart 2017 om 10:35
Gewichtsvermindering is , wanneer je een duurzaam en lang aanhoudend resultaat wilt , best lastig . Dat heb ik verschillende keren in mijn leven ervaren . Alleen met een verandering in eetpatroon in combinatie met meer en de juiste beweging realiseer je zo'n duurzaam effect. Omdat het lang duurt voordat je gewend bent aan een betere lifestyle , is de ondersteuning door een coach erg belangrijk . Het is een proces van vallen en opstaan en een goede coach helpt je voortdurend bij het opstaan . Een coach als Marjoleine helpt je door te gaan door op het juiste tijdstip de juiste info te geven. Ze ondersteunt je te focussen op het gewenste lange termijn resultaat . Zo ga je je geleidelijk aan fitter voelen en zo wordt gewichtsreductie iets leuks . Gewichtsreductie gaat langzaam , maar wel zeker . In ongeveer 6 maanden ben ik bijna 10 kg afgevallen . Ik ga nog even door. Met Marjoleine als coach heb ik er zin an .
Alexandra Alexandra schreef op 2 maart 2017 om 21:46
Na vele pogingen om het zelf te doen besloten om professionele hulp te zoeken. Een halfjaar begeleiding is wel erg fijn en een extra stok achter de deur zodat je niet na 3 weken alweer terugzakt in oude patronen. Ben uiteindelijk 10 kilo afgevallen en heb een map aan bruikbare informatie meegekregen. De stappenteller is een onderdeel van mijn leven. Ik vind het wel spannend of ik het kan volhouden maar ik heb er vertrouwen in.
Martijn Martijn schreef op 1 maart 2017 om 11:35
In een half jaar ben ik met de hulp van Marjoleine van 116 kg naar 95 kg gevlogen. Dit is natuurlijk niet zonder de benodigde veranderingen in levenstijl gebeurd. Student zijnde was het soms best lastig om me aan het dieet te houden, maar het dieet gaf me veel vrijheid in wat ik kon klaarmaken. Talloze recepten en elke 2 weken tips over hoe je nu verantwoordelijk je dieet kan doen. Daarnaast elke dag een uur wandelen zorgde ervoor dat mijn kilos eraf vlogen! Het fijne is dat ik, zonder het te merken, ben overgestapt naar deze nieuwe levensstijl. Waardoor ik ook geen moeite heb met het vasthouden aan het gewicht waar ik tevreden over ben. Marjoleine, je bent een topper!
Mildred Mildred schreef op 20 februari 2017 om 10:29
Bijna een jaar geleden wilde ik toch echt wat doen aan mijn gewicht. Al eerder vele pogingen gedaan en al vaak het bijltje er weer bij neer gegooid.
Na het eerste gesprek met Marjoleine al snel de knop omgezet naar een andere aanpak. Geen rare dingen, maar bewust worden van wat je doet. Heel sceptisch begon ik aan het stappenplan. Ook hier moest ik toch concluderen dat dit simpele middel gewoon werkt. Al snel ben ik over gestapt op het fitbit horloge en app en werd daar behoorlijk fanatiek in. Na enkele maanden was mijn doel bereikt en bleek het mogelijk zelfs nog wat verder te gaan.
De nieuwe stijl bevalt goed en regelmatig hoor ik de stem van Marjoleine nog in mijn hoofd om op het goede pad te blijven. In het komend jaar plan ik nog een paar afspraken omdat het voor mij fijn voelt om de vinger aan de pols te houden.
Janne Janne schreef op 4 februari 2017 om 14:31
Na al een hele tijd geworstel met mijn gewicht en het eigenlijk liever zelf willen oplossen, besloot ik dik een half jaar geleden toch de hulp van Marjoleine in te schakelen.
Ze heeft mij geholpen te kijken waar het mis ging, me elke keer weer opnieuw moed ingesproken en me ook keer op keer verteld dat ik goed bezig was, hoewel ik het daar zelf niet altijd mee eens was.
Ik ben me veel bewuster geworden van mijn leefstijl en probeer ook zeker te blijven genieten, wat Marjoleine me ook op het hart gedrukt heeft. Het is niet een kwestie van even wat aanpassingen doen, maar het omgooien van je leefstijl en het nieuwe als normaal gaan zien. Dat betekent ook dat het leuk moet blijven, anders hou je het niet vol. Het was fijn dat er iemand met me mee keek en het werkte voor mij ook als een soort stok achter de deur.
Na dit halfjaar ben ik nog niet waar ik zou willen zijn, maar ik heb wel alle handvatten waarmee het me zeker moet gaan lukken om dat alsnog te bereiken!
Anna Booij Anna Booij schreef op 30 januari 2017 om 15:30
Als student kilo's kwijtraken is een lastige opgave aangezien je over het algemeen een ongezonde leefstijl hebt, veel drinkt en weinig beweegt. Marjoleine heeft mij laten inzien dat je ondanks een studentenleven wel degelijk kan afvallen. Ze heeft mij heel erg geholpen om op een goede manier om te leren gaan met eten en drinken, niet om geheel alles aan de kant te zetten maar om te genieten met mate. Ook als het soms wat minder goed ging en ik een week vol met feestjes had gepland, hielp Marjoleine mij om een goed evenwicht hierin te vinden. Ze heeft mij bewust gemaakt van wat ik allemaal eet, maar ook dat ik niet alles aan de kant hoef te leggen en wel degelijk mag en kan genieten als ik een keertje iets ongezond eet. De 10.000 stappen per dag waren in het begin voor mij een uitdaging omdat in Leiden alles zo dichtbij is. Maar als je eenmaal merkt dat de 10.000 stappen wel degelijk een verschil maken, dan heb je het niet eens meer door!

Marjoleine heeft ervoor gezorgd dat ik weer op een gezond gewicht zit, mijn BMI weer goed is en ik nog steeds kan genieten van het studentenleven! Heel erg bedankt hiervoor Marjoleine!
Marc Marc schreef op 23 oktober 2016 om 16:14
Via mijn zus kwam ik bij Marjoleine terecht, na een turbulente periode was ik 10kg aangekomen en die kreeg ik er maar niet vanaf! Gebrek aan rust, te weinig bewegen en teveel koolhydraten en het emotie-eten waren de gecombineerde boosdoeners. Marjoleine heeft mij nu een aantal maanden begeleid en ik heb mijn streefgewicht nagenoeg bereikt. De persoonlijke gesprekken en pragmatische tips waren heel behulpzaam. Met minder koolhydraten en meer bewegen vliegen de kilo's eraf...en dan met haar tips structureel op dit gewicht blijven, dat moet kunnen. Ik denk dat het iedereen lukt, ook als zoals bij mij je hoofd eigenlijk met andere belangrijke zaken bezig is. Bedankt Marjoleine!
Pien Pien schreef op 27 september 2016 om 21:01
Hiep hoera ik was bevallen van ons eerste kindje, een prachtige zoon! Dat ik een paar kilo aan zou komen had ik ingecalculeerd, maar dat deze kilo's er bij mij vooral aanvlogen ná mijn bevalling, dat had ik niet zien aankomen. Door een gebrek aan structuur in combinatie met ons nieuwe fantastische mini gezinslid eindigde ik 11 kilo zwaarder dan aan het begin van mijn zwangerschap.
Doordat ik vroeger nog zwaarder was en al eerder met behulp van de methode van Marjoleine al 15 kilo was kwijtgeraakt, heb ik weer de hulp van Marjoleine ingeschakeld.
Ik had, ondanks dat de methode me eerder al op alle fronten goed bevallen was, weer een steuntje in de goede richting nodig.
En hier sta ik 5 maanden later ben ik bijna (nog 0.9 kilo te gaan) die 11 kilo weer kwijt, en dan heb ik het dus alleen over vet en niet over spiermassa! Ik loop weer elke dag met veel plezier en kan daardoor ook nog lekker genieten van een stuk taart en een biertje op zijn tijd!
De begeleiding van Marjoleine in combinatie met de methode die zij gebruikt zijn voor mij perfect toe te passen in mijn dagelijks leven, en hierdoor dus ook 'makkelijk' vol te houden!
Gewichtsconsulent Leiden Marjoleine Klapwijk wandelt met haar clienten

‘Ieder verantwoord dieet werkt als je de juiste manier van denken hebt.’

eerste stap

Meer weten? Maak een afspraak!

contact

In 2010 ben ik gestart met mijn bedrijf Gewichtsconsulent Leiden. In mijn praktijk begeleid ik mannen, vrouwen en kinderen in hun streven naar het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, en een gezond gewicht.
Lees meer over mij >

Gewichtsconsulent Leiden
Houtlaan 46
2334CL Leiden
Google maps >

© Gewichtsconsulent Leiden 2018

Comments are closed.